TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
TEORİK VE PRATİK YANGIN GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMLERİ
TEORİK VE PRATİK YANGIN GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMLERİ

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

 İTFAİYE DAİRESİ BAŞKANLIĞI

 EĞİTİM VE ÖNLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

 09.09.2009 tarihli "Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik" Madde 129 ile? acil durum ekiplerinin personeli? bina sahibi, yöneticisi veya amirinin sorumluluğunda yangından korunma, yangının söndürülmesi, can ve mal kurtarma, ilk yardım faaliyetleri, itfaiye ile işbirliği ve organizasyon sağlanması konularında, mahalli itfaiye ve sivil savunma teşkilatlarından yararlanılarak eğitilir ve yapılan tatbikatlar ile bilgi ve becerileri artırılır. Binada senede en az 1 kez söndürme ve tahliye tatbikatı yapılır." denilmektedir.

Bu kapsamda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğü teknik personellerince yönetmeliğin ilgili maddesine istinaden firma ve resmi kurumlardan gelen başvurular ve vatandaşlarımızdan gelen eğitim talepleri neticesinde Belediye Meclis Kararı ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde  "Yangın Güvenliği Temel Eğitimi" verilmektedir. Yanma ve Yangın Bilgisi, Söndürme Teknikleri, Yangından Korunma, Yangın Sınıfları ,Yangın Yerindeki Tehlikeler ve Mevzuat Hakkında çeşitli bilgilerden oluşan eğitimler neticesinde daha güvenli ve daha huzurlu bir yaşam ortamı sağlanması konusunda hizmetler sunulmaktadır.

2016 senesinde Eğitim ve Gönüllü İtfaiyecilik Bürosu olarak toplam 16800 kişiye "Teorik ve Pratik Yangın Güvenliği Temel Eğitimleri" verilmiştir. Büyükşehir Belediyemizin kuruluşundan bu yana ise 23.000'den fazla  kişi eğitimlerimizden faydalanmıştır.

Başvurularınız ve ayrıntılı bilgi için 0850 459 30 34- 0850 459 30 35