TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Basın Açıklaması - 23.08.2017
Basın Açıklaması - 23.08.2017

Trakya Gazetesi'nin 19 Ağustos 2017 tarih ve 4456. Sayısında yer alan "Yayın politikanızı beğeniyoruz" başlıklı haberle ilgili basın açıklamamızdır.

Haber içeriğinden anlaşıldığı üzere AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Trakya Gazetesi'ni ziyaret etmiş ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ni hedef alan açıklamalarda bulunmuştur. Kurumumuz aleyhinde yapılan haksız ithamlar karşısında, tarafımızca basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Söz konusu haberde Milletvekili Yel'in, Tekirdağ'da yolların bozuk olduğu ve iyi hizmet verilmediği yönündeki eleştirilerine yer verilmiştir. Bu ithamlarla ilgili olarak öncelikle şunu belirtmek isteriz: Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2014 yılında hızlı bir şekilde kurumsallaşmasını tamamlamış ve Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanan kırsal mahalleler de olmak üzere altyapı ve üstyapıda olmak üzere cesaret ve kararlılıkla çalışmalara başlamıştır. Göreve geldiğimiz tarihte 30 büyükşehir arasında altyapı sorunları ve ihtiyaçları en fazla olan il Tekirdağ'dı. Üç buçuk yıl gibi kısa bir sürede 1.700 kilometre altyapı yaparak bu sorunu büyük ölçüde çözdük. Yeni yapılan yağmur suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatları uzun yıllar boyunca Tekirdağ'ın ihtiyacını karşılayacak kapasitede inşa edilmiştir. TESKİ tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında öncelikle mevcut arıtma tesisleri modernize edilmiş ve yeni arıtma tesisleri yapılmıştır.

Altyapı çalışması yapılan yerlerde yollarda, kazı çalışmalarından kaynaklanan bozulmalar olmuştur. Ancak altyapısı tamamlanan cadde ve sokaklarda Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerekli üstyapı çalışmaları başlatılmıştır. Hızlı bir şekilde yollarda kaldırım, kilit taşı, sıcak asfalt ve beton uygulamaları yapılmaktadır.

Bahsini etmiş olduğumuz hizmetleri yerine getirirken günü birlik anlayışla değil, geleceği öngörerek ve stratejik planlar doğrultusunda hareket etmekteyiz. Nüfusu 1 milyona yaklaşan Tekirdağ'ın gelecekte daha da büyüyeceğini göz önünde bulundurarak uzun vadeli projelerimizi hayata geçiriyoruz. Geride kalan üç buçuk yıllık sürede yapılan çalışmalar incelendiğinde ne denli büyük ilerleme sağlandığı görülecektir. Altyapı ve üstyapı sorunlarını büyük ölçüde çözdük. Modern ve tam otomasyonlu asfalt plentimizi faaliyete geçirdik. Büyükşehir Belediyemizin araç parkurunu büyüttük. İtfaiye teşkilatımızı modern araç ve ekipmanlarla donattık. Çevre kirliliğini ve özellikle de deniz kirliliğinin önüne geçme konusunda büyük ilerleme kat ettik. Mavi bayraklı sahillerimizin sayısı sürekli artıyor. Kırsal kalkınmaya destekleme projemiz ile tarım ve hayvancılık alanlarında üretimin arttırılması ve kır turizminin geliştirilmesi konusunda önemli mesafe kat ettik. Süleymanpaşa ilçemizde Su Ürünleri Hali ve Sebze ? Meyve Hali inşa ediyoruz. Köklü bir tarihsel mirasa sahip olan Tekirdağ'da kültür varlıklarının korunması ve yaşatılması için önemli projeler gerçekleştirdik. Miras Atölyesi I ve II projelerimiz, Ankara'da Etkin Belediye Proje Yarışmasında 1'incilik ödülüne layık görülmüştür. Bunların haricinde Cem Evleri, kültür merkezleri, kapalı spor salonları, sosyal yaşam merkezleri, kapalı otoparklar ve otogarlar inşa ediyoruz. Toplu ulaşımda araç sayımızı arttırırken, gerek ilçe merkezlerinde gerekse ilçeler arasında yeni açılan hatlarla, otobüslerimizin güzergâhlarını genişletiyoruz. Engelli vatandaşlarımızın gerek ulaşım gerekse diğer alanlarda yaşamlarını kolaylaştırıyoruz.

Yapılan tüm bu çalışmalar ortadayken Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin iyi hizmet etmediğini iddia etmek haksızlıktır.

Yine aynı haberde Milletvekili Yel'in, "Geçtiğimiz günlerde bir araştırma şirketinin yapmış olduğu araştırma her şeyi ortaya serdi. Yapılan araştırmada 30 Büyükşehir Belediyesi içerisinde en başarısız il olduğu ortaya çıktı," sözlerine yer verilmiştir. Bahse konu araştırma şirketi, daha önce de anket sonuçları yayınlamış ve bu anket sonuçlarının gerçek dışı olduğu, yapılan seçimlerden sonra ortaya çıkmıştır. Bu anket ve sonuçlarını en iyi 2014 yılı yerel seçiminin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Sayın Mustafa Yel bilmektedir.

Buna karşılık Uluslararası İş Dergisi Forbes'un, 2016 yılında üçüncüsünü düzenlediği  "Yaşamak ve Çalışmak İçin En İyi Şehirler"  araştırmasında Tekirdağ, ideal kentler sıralamasında 4. sırada yer almıştır. Derginin yaptığı araştırmada, listenin sürpriz kenti olarak bahsedilen Tekirdağ'ın birçok büyükşehri geçerek İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra yer aldığı tespitine yer verilmiştir. Bu sıralama oluşturulurken, Beşeri Sermaye ve Yaşanabilirlik, Marka Becerisi ve Yenilikçilik, Ticaret Becerisi ve Üretim Potansiyeli, Erişilebilirlik gibi 4 temel kategori esas alınmaktadır. Dolayısıyla uluslararası saygınlığı olan Forbes Dergisi'nde böyle bir tespitte bulunmuş olması Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin başarılı olduğunu objektif bir şekilde ortaya koymaktadır.

Ayrıca Milletvekili Yel, Büyükşehir Belediyesi'ni, Tekirdağspor'a destek olmadığı iddiasıyla eleştirmiştir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi spor salonları, yüzme havuzları ve modern tesisler yaparken, klüplerimize ve sporcularımıza da destek vermektedir. Amatör spor kulüplerine maddi anlamda destek sağlayan tek Büyükşehir belediyesiyiz. Tekirdağspor'un Bölgesel Amatör Lig'te mücadele ettiği dönemde en büyük maddi desteği Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi vermiştir. İmkânlar çerçevesinde kulüplere verilen desteğimiz artarak devam edecektir.

Sonuç olarak söz konusu haberde yer alan iddialar tamamen siyasi amaçlı bir algı operasyonudur. Seçim sandıklarında başarı elde edemeyenler, basın üzerinden ithamlarda bulunarak, seçmen iradesini etkilemeye çalışmaktadırlar. Her zaman en büyük destekçimiz olan halkımız, bu tür karalama ve haksız ithamlara asla itibar etmeyecektir.

Her zaman söylediğimiz gibi, hizmetin siyaseti olmaz. Üç buçuk yıl önce yola çıkan hizmet kervanı, 11 ilçede, 252 mahallede her şeyin en iyisini hak eden halkımıza, en iyi şekilde hizmet vermeye devam edecektir. Güzel Tekirdağ'ımızı daha modern bir kent haline getirmek için daha fazla çalışacağız.

Hep beraber Tekirdağ'ı, Türkiye'nin parlayan yıldızı haline getirme yolundaki inancımı bir kez daha ilan ediyor ve tüm halkımıza saygılar sunuyorum.

 

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı