TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Albayrak Çerkezköy'de Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi
Başkan Albayrak Çerkezköy'de Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy'de basın mensupları ile bir araya geldi.

Yapımı devam eden, tamamlanan ve planlanan projelerin değerlendirildiği toplantıda Başkan Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Çerkezköy'ün En Büyük Şansı Gecesini Gündüzüne Katan Bir Belediye Başkanına Sahip Olmasıdır"

Başkan Albayrak toplantıda, "Görev süremizin 3,5 senesini geride bırakmış bulunuyoruz. Bu 3,5 seneyi, diğer tüm sosyal demokrat belediye başkanlarımızla birlikte dolu dolu geçirdik. Kentimiz için olabildiğince verimli olmaya çalıştık. Görev süremizin yaklaşık 1900 günü bitti. Gerçekten bunlar kolay süreçler değildi. Göreve ilk geldiğimizde, neredeyse ilk 150 gün birimlerimizi oluşturmakla uğraştık. Maalesef Türkiye'de bürokrasi biraz yavaş ilerliyor. Ama çok şükür, son 2,5 senedir ciddi boyutta Büyükşehir Belediyemizin gücünü çok daha iyi hissediyorum. Çok sıkıntılarımız oldu. Ancak çok önemli bir avantajımız da vardı. Aynı düşünceye ve zihniyete sahip 12 belediye başkanı ile kentimize hizmet için uğraşıyoruz. Çerkezköy ilçesinin yaklaşık yüzde 85'lik kısmını dışarıdan gelen göç oluşturuyor. Her sene nüfusu yaklaşık 8-10 bin kadar artan bir ilçeden bahsediyoruz.  İlçenin kendi içinde bir bütünlük olması gerekiyor. Tekirdağ, birbirinden farklı vizyonları bir arada barındıran bir şehir. Çerkezköy'ün de diğer ilçeler gibi ihtiyaçlarının ötelenmeden sonuca ulaştırılması gerekiyor. Çerkezköy'ün en büyük şansı gecesini gündüzüne katan bir Belediye Başkanına sahip olmasıdır. Çerkezköy'ün hayatını kolaylaştırmamız lazım. Çerkezköy Olimpik Yüzme Havuzu inşaatının temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Bizler bu doğrultuda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Başkan Albayrak'ın ardından söz alan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, "3,5 senedir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerçekten çok önemli mesafeler kat ettik. Büyükşehir Belediyemizin de destekleri ile Çerkezköy'ümüze ciddi yatırımlar gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy de dâhil olmak üzere tüm Tekirdağ'da hizmetlerini aralıksız sürdürüyor. Bu hizmetlerimiz, görev süremizin sonuna dek devam edecek. Ben, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak'a, Tekirdağ ve Çerkezköy için hayata geçirdiği yatırımlardan dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.