TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
+1 Farkla Koştular
+1 Farkla Koştular

Vatandaş odaklı hizmet veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla "+1 Farkla Koşuyoruz" sloganı ile down sendromlu çocuklara yönelik 47 metrelik farkındalık koşusu düzenledi. Programda down sendromlu çocukların "Ispanaklı Yumurta" ve "Sarı Çizmeli Mehmet Ağa" adlı gösterileri de sergilendi.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Tekirdağ Şubesi iş birliğinde Süleymanpaşa Sahil Dolgu Alanı'nda düzenlenen etkinliğe, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Talat Atay, ZİÇEV yetkilileri, down sendromlu çocuklar ve aileleri katıldı.

"ONLAR BİZİM EN TEMİZ KALPLİ ARKADAŞLARIMIZDIR"

Etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, her zaman arkadaşlarımızın yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz. Her türlü katkıyı da vermeye hazırız. Çünkü down sendromu, bir farklılık değildir. Onlar bizim en temiz kalpli arkadaşlarımızdır. Hepsini seviyorum. Hepsinin gözlerinden öpüyorum" şeklinde konuştu.

Programda ZİÇEV'de eğitim gören down sendromlu öğrenciler, "Ispanaklı Yumurta" ve "Sarı Çizmeli Mehmet Ağa" isimli gösteriler sergiledi. Düzenlenen gösteriler ve çalan müziklerle doyasıya eğlenen çocuklar, unutamayacakları bir gün yaşadılar. Gösterilerin ardından 47 metrelik farkındalık koşusu gerçekleştirildi. Farkındalık koşusuna 59 numara ile katılan ve çocuklarla birlikte koşan Başkan Albayrak, koşunun ardından çocuklara madalya takdim etti.

Güncel Haberler