TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Çorlu'da Toplu Ulaşım Araçlarının Google Maps İle Entegrasyonu Sağlandı
Çorlu'da Toplu Ulaşım Araçlarının Google Maps İle Entegrasyonu Sağlandı

Akıllı şehir kavramının temellerinden birini oluşturan akıllı ulaşım sistemi kapsamında, Çorlu ilçesindeki toplu ulaşım araçları güzergahlarının Google Maps üzerindeki entegrasyonu sağlandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TEKULAŞ tarafından gerçekleştirilen çalışma ile Çorlu ilçesindeki 16 hat üzerinde bulunan 44 sefer sisteme işlendi.

General Transit Feed Specification (GTFS) formatına uygun şekilde Google haritalarına entegre edilen sistem ile vatandaşlara, gitmek istedikleri yer için çeşitli alternatifler sunuluyor. İstenilen yere hangi numaralı otobüs ile ortalama ne kadar sürede gidilebileceğini öngören sistem, yolculuğu hızlı ve ekonomik olarak gerçekleştirmeyi mümkün hale getiriyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü ve TEKULAŞ ortaklığında hayata geçirilen sitem ile A noktasından B noktasına toplu ulaşım kullanılarak yapılacak seyahatler için çoklu model seyahat planlamasının yapılabiliyor olması, vatandaşlarımız ve yerli-yabancı turistler tarafından kolayca kullanabilmesine imkan tanıyor. Böylelikle toplu ulaşımın verimli bir şekilde kullanımı sağlanarak şehirdeki bireysel hareketlilik ve zehirli gazların çevreye salınımının azaltılması ön görülüyor.

Güncel Haberler