TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Farkındalık İçin +1 Farkla Koştular
Farkındalık İçin +1 Farkla Koştular

Sosyal belediyeciliğin başarılı örneklerini sergileyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla "+1 Farkla Koşuyoruz" sloganı ile Marmaraereğlisi ilçesinde 47 metrelik farkındalık koşusu düzenledi. Programda down sendromlu çocukların düzenlendiği gösteriler de sergilendi.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Tekirdağ Şubesi iş birliğinde Marmaraereğlisi Sahili'nde düzenlenen etkinliğe, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, ZİÇEV Tekirdağ Şube Başkanı Rukiye Güneş, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Talat Atay, ZİÇEV temsilcileri, down sendromlu çocuklar ve aileleri katıldı.

"Down Sendromu Bir Hastalık Değildir"

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Talat Atay yaptı. Konuşmasında 21 Mart Dünya Down Sendromu farkındalık gününün önemine vurgu yapan Daire Başkanı Atay, "Her yıl Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla Süleymanpaşa ilçemizde etkinlikler yapıyorduk. Bu yıl bir farklılık olsun diye düşündük ve etkinliklerimizi Marmaraereğlisi ilçesinde yapmaya karar verdik. Marmaraereğlisi Belediyemize de ev sahipliği dolayısıyla teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak düzenlediğimiz etkinlikleri il geneline yaymaya başladık. Büyükşehir Belediyesi'nin ana binası Süleymanpaşa ilçesinde olabilir ancak 11 ilçemiz de Büyükşehir Belediyesinin öz evladıdır. Down sendromu bir hastalık değildir. Öncelikle bunun farkına varmamız gerekiyor. Down sendromlu kardeşlerimizin normal insanlara göre 1 kromozom fazlası vardır. Onlar bizlerden daha insaflı, içten ve duygusaldırlar. Senede bir gün de olsa bu farkındalığı fark ettirebilmek için Marmaraereğlisi'ndeyiz. Etkinliğimizi ZİÇEV ile ortaklaşa gerçekleştiriyoruz. Onların öğrencileri, gösterilerini yapacaklar. Son etkinliğimizde ise 47 metrelik bir koşumuz var. Tüm vatandaşlarımızdan bu koşuya katılmalarını istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün bu etkinliğe katılarak yanımızda olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum." dedi.

"Down Sendromlu Kardeşlerimizin Bizden Hiçbir Farkı Yok"

Etkinliğin Marmaraereğlisi'nde düzenlenmesinden dolayı mutlu olduğunu dile getiren Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan ise, "Böylesine anlamlı bir etkinliği ilçemizde düzenlenmesi dolayısıyla başta Tekirdağ Büyükşehir Kadir Albayrak olmak üzere, ZİÇEV'e ve etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Down sendromlu kardeşlerimizin bizden hiçbir farkı yok. Onların yalnızca bir kromozomu bizden fazla. Bizler bugün sağlıklı olabiliriz ama unutulmamalıdır ki hepimiz engelli adayıyız. Biz de Marmaraereğlisi Belediyesi olarak hem zihinsel engelli hem de bedensel engelli kardeşlerimizle birlikte yürüyoruz yolumuzda. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Talat Atay, bana ilçemizde böyle bir etkinlik yapmayı düşündüklerini söylediğinde çok mutlu oldum. ZİÇEV de gerçekten çok kutsal bir görev üstleniyor. ZİÇEV'in yönetim kurulu üyelerini ne kadar övsek, tebrik etsek azdır. Tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyor, sevgiler ve saygılar sunuyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından ZİÇEV'de eğitim gören down sendromlu öğrenciler, program için hazırladıkları gösterileri sergilediler. Düzenlenen gösteriler ve çalan müziklerle doyasıya eğlenen çocuklar, unutamayacakları bir gün yaşadılar. Gösterilerin ardından 47 metrelik farkındalık koşusu gerçekleştirildi. Son olarak farkındalık koşusuna katılan öğrencilere protokol üyeleri tarafından madalya takdim edildi.

Güncel Haberler