'Önce Yaya' Uygulamasına Başlandı

Türkiye'de 2019 yılının 'Yaya Öncelikli Yıl' ilan edilmesi ile birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'de bu konuda harekete geçti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, trafikte yaya önceliği konusunda farkındalık yaratmak ve yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla yollarda, 'Önce Yaya' yazılı uygulamaları hayata geçirmeye başladı. Uygulamanın Tekirdağ il genelinde tüm yollarda yapılacağını belirten Ulaşım Dairesi Başkanı Erdin Eral, "Yayaların trafikteki önceliğine dikkat çekmek ve sürücülerin bu konuya önem vermelerine katkıda bulunmak amacıyla tüm yollarda 'Önce Yaya' yazı uygulamamızı hayata geçirdik. Ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor" dedi.