TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Özel Halk Otobüslerinin Şoförlerine Eğitim Verildi
Özel Halk Otobüslerinin Şoförlerine Eğitim Verildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, halkımızın sorunsuz bir toplu taşıma hizmeti alabilmesi adına çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Süleymanpaşa İlçesi'nde faaliyet gösteren Tetaş Firmasına ait Özel Halk Otobüslerinin şoförlerine yönelik eğitim programı gerçekleştirildi.

Eğitimde, Ulaşım Dairesi Başkanlığı temsilcileri tarafından yolcu sayısının her geçen gün arttığı hatırlatılarak, gerek şehir trafiğinde yapılan sürüşün, gerekse şoförlerin yolcularla olan münasebetlerinin büyük önem arz ettiği vurgulandı. Şoförlerin istek ve önerilerinin de değerlendirildiği eğitim programında; yolculardan gelen şikâyetler doğrultusunda, yolcu indirme-bindirme, durağa yaklaşma, duraktan ayrılma ve hız konuları ele alındı. Engelli vatandaşların şehir içi ulaşım hizmetinden daha rahat faydalanması için yapılması gereken çalışmalar anlatıldı. Diğer yandan, şoförlerin kılık-kıyafet ve görünümlerine önem vermeleri, dikkat dağıtıcı hareketlerden kaçınmaları, şehir içi hız limitlerine uymaları, ani hız veya yavaşlamayla yolcuların sağlığını tehlikeye atmamaları, otobüslere inen ve binen yolculara dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulunuldu.

Eğitimde ayrıca, 2019 yılının 'Yaya öncelikli Yıl' ilan edildiği hatırlatılarak, Özel Halk Otobüsü şoförlerinin özellikle trafik ışığı olmayan yaya geçitlerinin bulunduğu yerlerde yayalara öncelik vermeleri, bu konuda titiz ve dikkatli davranmaları gerektiği belirtildi.

Halk otobüslerinde görevli şoförlerin istek ve önerilerinin alınmasının ardından eğitim programı sona erdi. Süleymanpaşa Yolcu Terminali'nde gerçekleştirilen eğitim programına Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve Emniyet yetkililerinin yanı sıra Tetaş Firması yetkilileri ve özel halk otobüslerinin şoförleri katıldı.