TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Kapaklı Otizm Farkındalık Etkinliği 'ne Ev Sahipliği Yaptı
Kapaklı Otizm Farkındalık Etkinliği 'ne Ev Sahipliği Yaptı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Kapaklı Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği tarafından "Otizm Farkındalık Etkinliği" düzenledi.

Kapaklı ilçesi Belediye Meydanı'nda "Otizme bir ışık da sen yak" sloganı ile düzenlenen etkinlikte Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Talat Atay, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi Başkanı Hayati Çakan ve çok sayıda vatandaş yer aldı. 

Etkinlikte açılış konuşmasını gerçekleştiren Hayati Çakan, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti. Bir diğer konuşmayı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Talat Atay, vatandaşlara otizmle ilgili bilgi vererek, "Biz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak otizm konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdik. Tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum," dedi.

Talat Atay'ın ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise;  "Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Günümüzde her 59 çocuktan biri otizmli olarak dünyaya geliyor. Biz de Kapaklı Belediyesi olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürüttüğümüz çalışmalar ile bu konudaki farkındalığı arttırmayı hedefliyoruz." dedi.

Protokol üyelerinin konuşmalarının ardından Muhammet Uygun ve Muhittin Ümit Doğan'ın okudukları şiirler ile devam eden Otizm Farkındalık Etkinliği'de, vatandaşlar müzik dinletisi ve yüz boyama atölyeleri ile doyasıya eğlendi. Yiyecek ikramında da bulunulan Otizm Farkındalık Etkinliği, daha umutlu bir gelecek adına simgesel olarak 300 balonun katılımcılar tarafından gökyüzüne bırakılması ile son buldu.

Güncel Haberler