TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
İlköğretim Öğrencilerine Yönelik Trafik Eğitimleri 5 İlçede Gerçekleştirildi
İlköğretim Öğrencilerine Yönelik Trafik Eğitimleri 5 İlçede Gerçekleştirildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nün, 06-14 Mayıs Karayolu ve Trafik Güvenliği Haftası dolayısıyla Emniyet ve Jandarma Ekipleri ile birlikte, İlköğretim Öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği trafik eğitimleri, Süleymanpaşa, Marmara Ereğlisi, Kapaklı, Hayrabolu ve Saray İlçelerinde gerçekleştirildi. 

Trafik Polisi, Jandarma Trafik ekipleri ve Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri nezaretinde akülü arabalar ile parkurda tur atan öğrenciler, hem eğlenceli vakit geçirdiler hem de trafik kuralları ve trafik işaretleri konusunda bilgi sahibi oldular.

Eğitimlerde, trafik eğitim parkurlarında akülü araçlar ile öğrencilere, trafik işaretleri, trafik ışıkları, yol çizgileri vb. gibi konulardan oluşan temel trafik eğitimi verildi. Eğitimlerin öğrenciler için oldukça faydalı olduğuna dikkat çeken Ulaşım Dairesi Başkanı Erdin Eral, "İlkokul öğrencilerine yönelik olarak düzenlediğimiz trafik eğitimlerimize başladık ve 5 ilçemizde 300'den fazla öğrencimize eğitim verdik. Eğitimlerimiz de ayrıca; öğrencilerimize sembolik sürücü belgesi, trafik ile ilgili bilgilendirici ve eğitici materyaller ile çeşitli hediyeler de verildi. Amacımız trafik konusunda öğrencilerimizi bilinçlendirmek ve bir farkındalık oluşturmak" dedi.

Eğitimlerde neşeli tavırları dikkat çeken ve büyük bir keyif aldıkları gözlenen öğrenciler,  eğitimleri düzenleyen ve kendilerine çeşitli hediyeler veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesine de teşekkür etmeyi ihmal etmediler.