TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Komşu İller Arasında Taşımacılık Masaya Yatırıldı
Komşu İller Arasında Taşımacılık Masaya Yatırıldı

Başta ilimiz Tekirdağ olmak üzere komşu il ve ilçeler arasında Bakanlık Yetki Belgeleri kapsamında gerçekleştirilen öğrenci, personel servisi ve yolcu taşımacılığı konularında yaşanan sıkıntların aşılması ve çözüm önerileri ile ilgili Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde bir toplantı gerçekleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Taşıma ve Planlama Şube Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte komşu il ve ilçelerden belediye yetkilileri ve odaların temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Tekirdağ il sınırları içerisine servis taşımacılığı yapan araçların denetimi, yasal mevzuat çerçevesinde faaliyet gösteren taşımacıların hak ve hukuklarının korunması amacıyla yapılması gereken düzenlemeler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. 

Komşu il ve ilçeler arasında gerçekleştirilen taşımacılık konusunda bazı sıkıntıların yaşandığını dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Erdin Eral, "Bu sıkıntıların aşılması, yasal mevzuat çerçevesinde taşımacılık faaliyeti gerçekleştirenlerin mağdur olmaması ve araçların denetimi noktasında faydalı bir toplantı oldu. Ulaşım Daire Başkanlığı olarak bir temsilci ile biz de toplantıda hazır bulunduk. Önümüzdeki günlerde bu sıkıntıların aşılması konusunda önemli adımların atılacağı inancındayım" dedi.