TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANI HACIBEKTAŞOĞLU'NA ZİYARET
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANI HACIBEKTAŞOĞLU'NA  ZİYARET

Daire Başkanımız M. Hikmet ERZİNCAN ve Yönetim Bilgi Sistemleri Şube Müdürümüz Tamer ARTUN, T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Osman HACIBEKTAŞOĞLU'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Bilgi İşlem Daire Başkan Yardımcısı Kemal ATASOY ve Bilişim Uzmanı Duygu SÖNMEZ de hazır bulundu.

Görüşmede bir toplantı yapılarak durum değerlendirilmiş, burada da uygulamaya geçişin bir yasal zorunluluk olduğuna vurgu yapılarak tüm Belediye hizmetlerinin tek merkezden yönetilecek bir bilişim sistemi ile hizmetlerin daha kolay, akıcı ve anlaşılır hale getirileceği, Belediyeler üzerinde büyük bir ekonomik yük olan yazılım, kurulum, bakım vs. gibi tüm masrafların ortadan kalkacağı, ihtiyaçlara yönelik tüm modüllerin hayata geçirilerek eksiksiz hizmet verileceği, bunun için gerekli Bakanlık alt yapısının oluşturulduğu, yazılım ve uygulamaların Bakanlıkta istihdam edilen 650 teknik personel tarafından etkin bir biçimde yerine getirildiği dile getirildi.

E-Belediye Bilgi Sisteminde tüm Belediyelerin yararlanabileceği Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ve Ruhsat Bilgi Sistemi (RUBİS) modüllerinin hazırlanarak Belediyelerin kullanımına sunulması sorumluluğunun İçişleri Bakanlığına verildiği, projenin toplam 68 modülden oluştuğu, Yönetim Bilgi Sistemine (YBS) tekabül eden 48 modülün Bakanlıklarınca, Coğrafi Bilgi Sistemlerine (CBS) tekabül eden 20 modülün ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yerine getirilmesine karar verildiği, bu bağlamda; uygulamanın aktif olarak 81 İl Valiliğinde, 51 İl Özel İdaresinde tamamen ve birçok 30 Büyükşehir Belediyesi ile İl, İlçe ve Belde Belediyelerinin yüzde 50' sinde sorunsuz olarak kullanıldığı bilgisi verildi.

Görüşme sonunda ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren HACIBEKTAŞOĞLU, M. Hikmet ERZİNCAN ve Tamer ARTUN'a teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Güncel Haberler