2. Koordinasyon ve İstişare Toplantısı

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü temsilcisi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde bulunan ilçe belediyelerinin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğünün Müdür ve teknik personellerinin katılımıyla gerçekleştirilen Aylık Koordinasyon ve İstişare toplantılarının ikincisi 07/04/2015 tarihinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğünce İlçe Belediyelerinin çevre koruma faaliyetlerinin yaygınlaştırılması, ambalaj atıkları, ömrünü tamamlamış lastikler, elektrikli ve elektronik atıklar, bitkisel atık yağlar, atık piller ile atık madeni yağların toplanmasına yönelik bilgi alışverişinde bulunulan toplantıda il sınırları içerisinde başarılı uygulamaların geliştirilmesi, birlikteliğin sağlanması, ortak yaşanılan sıkıntıların çözümlerinin tartışıldığı toplantıda ayrıca 02/04/2015 tarihinde yürürlüğe giren Atık Yönetimi Yönetmeliği ile taslak halinde olan atık mevzuatları hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Çevre kirliliğinin önüne geçmiş, sürdürülebilir atık yönetimini sağlamış bir Tekirdağ için ortak hareket etme hususunda görüş birliğinin sağlandığı toplantıda geri dönüştürülen atık miktarlarının arttırılması ve atık getirme merkezlerinin kurulumuna yönelik görüşmelerde bulunuldu.