Cep Muhtar Projesi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığının yürüttüğü Cep Muhtar Projesi kapsamında, Muhtarlarla etkili iletişim sağlamayı amaçlayan proje ilk adımıyla faaliyete geçirildi.

Yönetime geçilen ilk günden itibaren "Birlikte Yöneteceğiz" felsefesiyle yapılan ve planlanan projelerden bir yenisi de, Muhtarlara aktif olarak e-hizmeti kullanabilecekleri, istedikleri her an gerekli birimlere talep ve şikayetlerini iletebilecekleri akıllı telefon ve sim kartların verilmesi oldu. Bu projeyle amaçlanan asıl nokta, Muhtarların yönetimin içinde herhangi bir etkene takılmadan aktif olarak yer alabilmesi ayrıca diğer Muhtar ve birimlerle kesintisiz iletişim sağlayabilmesidir.

Muhtarlar yönetim ağının oluşmasını sağlayan temel birimdir. Seçilmiş oldukları mahallelerde vatandaşla en yakından temas eden ve vatandaşın her türlü talep ve şikayetinde bilgi sahibi olan birinci kişidir. Bu yüzden ki Muhtarların önemi çok büyüktür. Proje sayesinde; hizmete sunulan telefonlara yüklenen e-hizmet sistemiyle Muhtarlar istedikleri her an, her yerden mahallelerinin ve vatandaşların talep ve şikayetlerini gerekli birimlere aktarabilecek ve hizmetlerden hızlı bir şekilde haberdar olabileceklerdir.

Aynı zamanda telefon rehberlerine yüklenen diğer muhtarların telefonları ve idari yapıdan personel telefonlarıyla birlikte herhangi bir uğraş vermek zorunda kalmadan istedikleri kişiyle görüşebileceklerdir. Bu durum Muhtarların üst yönetimle rahat iletişim kurmasını ve isteklerini birinci ağızdan gerekli kişilere aktarmasını sağlamış olacaktır.

Bütün bunların yanında belirlenen aralıklarla Muhtarlar talep ve istekleri dinlenmek üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İletişim Merkezi tarafından aranacak ve en büyük ölçüde mahalle sakinlerinin memnuniyeti sağlanmaya çalışılacaktır.

11 ilçenin her mahallesinin eşit önemi vardır. Bu sebeple günümüz iletişim çağında elimizde var olan imkanlar dahilinde her noktaya eşit hizmet sunmak bizlerin en temel ve birinci görevidir. Bu proje sayesinde Muhtarlarımızla iletişim ve hizmetin ilk adımını atmış oluyoruz. 352 Muhtarımıza akıllı telefon ve sim kartları teslim edilmiş durumdadır. Böylelikle 11 ilçenin bütün mahalleleriyle kesintisiz ve aktif iletişim kurma hedefimiz faaliyete geçmiştir. Tekirdağ'ımızı birlikte yönetmeye ve geliştirmeye daha hızlı bir şekilde devam ediyoruz.