Sağlık Alanındaki Hizmetler Hız Kesmeden Devam Ediyor

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Deniz Bozdoğan ile birlikte Çorlu mezbahasını denetleyerek mevcut hizmet kalitesinin artırılması için personelle görüş alışverişinde bulunarak Büyükşehir Belediyesi'nin Tekirdağ mezbahalarıyla ilgili planlarını açıkladı.

Prof. Dr. Dodurka, "Teknoloji bakımından çağın gerisinde kalmış olan bu mezbahanın Çorlu'ya yakışmadığının farkındayız. Halkımızın sağlıklı et yemesi için ne gerekirse yapılacak. Mezbaha büyük olasılıkla en geç 2016'nın başında, günün şartlarına göre modernize edilecektir. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak hiçbir desteğini esirgememektedir. Büyükşehir Belediyesi'nce bu modernizasyonla ilgili yatırım kararı alınmasaydı Çorlu Mezbahası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca alınan karar üzerine 30.12.2014 tarihinde kapatılacaktı. 2014 yılında 1855 büyükbaş, 3945 küçükbaş hayvan kesimi yapan bu mezbaha, Ergene ve Marmara Ereğlisi ilçelerimizin, hatta İstanbul sınırlarında kalan Gümüşyaka, Çanta ve Değirmenköy'ün de kesim ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu bakımdan Çorlu mezbahamız büyük bir öneme sahip" dedi.

Büyükşehir Belediyesinin diğer mezbahalarla ilgili stratejisine de değinen Prof. Dr. Dodurka, arazi tahsisleri tamamlandıktan sonra biri Saray, diğeri Malkara'da olmak üzere iki adet modern et kombinasına en kısa sürede kavuşacağını, Şarköy, Hayrabolu ve Süleymanpaşa'daki mezbahaların yeterli donanım ve ekipmana sahip oldukları için faaliyetlerine devam edeceklerini ifade etti