Kurban Kesim Yerleri Belirlendi

Kurban Bayramı öncesinde tüm ilçelerde kurban kesim yerlerini belirlendi. İlçe belediyelerince kurulacak kurban pazarlarıyla ilgili denetimler de başlatıldı.

Tekirdağ'da 12 Ağustos 2015 tarihli 2015 YILI KURBAN HİZMETLERİNİN UYGULANMASINA DAİR TEBLİĞ hükümleri ve İl/İlçe Kurban Komisyonlarının almış olduğu kararlar doğrultusunda Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Mezbahalar Şube Müdürlüğünce, ilgili kurumlarla alınması gereken tedbirlere yönelik yazışmalar yapılmıştır. Bahse konu tebliğin 13. Maddesine istinaden Büyükşehir Belediye Başkanlığınca yapılması gereken atık yönetim planı hazırlanarak komisyona sunulmuştur. İlçe Belediyeleri tarafından kurulacak olan Kurban Pazarları ile ilgili kontroller başlamıştır. Kurban kesim noktaları komisyonlarca belirlenmiş olup halka duyurulmaya başlanmıştır.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Tamer Dodurka, Mezbahalar Şube Müdürlüğü'nün, kurban bayramı, kurban seçimi gibi konularda halkı bilinçlendirici broşür ve afişler hazırlayarak dağıttığını, halk otobüslerinde yayınlanmak üzere de video sunumları hazırlandığını belirterek şu bilgileri verdi:

"Süleymanpaşa İlçemizde kurulan Kurban Pazarına veteriner hekim desteği verilerek,  Canlı hayvan pazarında satışa sunulacak kurbanlık hayvanların, Sığır/Koyun ve Keçi Türü Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği'ndeki normlar (pasaport, küpelenmiş olma ve aşı kayıtları) hassasiyetle arandığı ve gebelik/ damızlık değeri olmadığına dair rapor, veteriner sağlık raporları / nakil belgeleri gibi pazar kayıtları personelimizce yapılmaktadır."

Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı hizmet veren Çorlu, Çerkezköy, Saray, Şarköy mezbahalarında da çevre düzenlemeleri, dezenfeksiyon çalışmaları ile kullanılacak ekipmanların bakımlarının yapıldığını da vurgulayan Prof. Dodurka sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tebliğin ilgili maddeleri gereğince halkımızın dini vecibelerini yerine getirirken sıkıntı yasamamaları için sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak tüm çalışmalar yapılarak Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlanmıştır."

Prof. Dodurka, ilçeler bazında 2015 yılı Kurban Satış ve Kesim yerlerinin listesi web sitesinden de halkımıza ilan edileceğini sözlerine ekledi.