Tekirdağ'da Sivrisinek Larva Mücadelesinin Yaz Aşaması Tamamlandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler il genelinde yaptıkları yaz dönemi larva mücadelesi çalışmalarını tamamlayarak kışlak mücadelesinin hazırlıklarına başladılar.

Tekirdağ il çapında şimdiye kadar yapılan en kapsamlı larva mücadelesi gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka sivrisinekle mücadelede başarının larva mücadelesinden geçtiğini, bu mücadelenin belli bir plan ve program dahilinde yapıldığını, ilkbahar, yaz ve kış aylarında farklı programlar uygulandığını belirterek Tekirdağ'da bu kadar kapsamlı bir mücadelenin muhtemelen ilk kez yapıldığını dile getirdi. DODURKA ayrıca, ilaçların çevreye ve diğer canlılara zararlı olmadığı konusunda Hacettepe Üniversitesinde testler yaptırıldıktan sonra kullanıldığına dikkat çekti.

Program hakkında bilgi veren Sağlık İşleri Daire Başkanı Deniz Bozdoğan, "Vektör mücadele çalışmalarını planlamak için önce Tekirdağ İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortak çalışarak il genelinde mevcut üreme alanlarını belirledik. Nisan-Eylül ayları arasındaki dönemde ayda bir kez dönüşümlü olarak bu alanlara tek tek uğrayarak larva mücadelesi yaptık. Nisan ayında 608 adet üreme alanında ilaçlama yapılırken bu alanların sayısı Eylül sonu itibarıyla 1424'e çıkarıldı. İlçe belediyelerimiz ise ilçe merkezlerinde uçkun mücadelesi yaparak bu mücadelemizi desteklediler. Şu an kış mücadelesinin hazırlıklarını yapmaktayız. 2016 da ilaçlanan üreme alanlarının sayısını artırarak larva mücadelesini daha geniş bir alana yaymak istiyoruz" diye konuştu.