"Engelli ve Yaşlı Hizmet Aracı" Engelleri Kaldırıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kent yaşamına engellerinden dolayı katılmakta güçlük çeken bireyler için "Engelli ve Yaşlı Hizmet Aracı"nı devreye sokarak hizmet vermeye başladı.

Akıllı Kent Otomasyon Sistemine entegre edilen ve Sosyal Hizmetler Dairesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde 08:00-17:00 saatlerinde hizmet verecek. Vatandaşlar 153 numaralı telefonu arayıp bir gün öncesinden gitmek istedikleri yeri ve saatini belirtip randevu talebinde bulunarak hizmetten faydalanabilecek.

Engelli vatandaşların toplumsal hayata tam katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin çok ciddi gayret ve çabalarının olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak,  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilik alanında iyi bir örnek olduğunu belirterek, yapılan çalışmaların her zaman hizmet kalitesini arttırmak ve daha vatandaşa hizmet ulaştırmak amaçlı olduğunun altınız çizdi.

Merkez ya da ilçe farkı gözetmeden ALO 153 numaralı telefon hattı aranarak Engelli ve Yaşlı Hizmet Aracından faydalanabileceğini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak  "Engelli veya yaşlı vatandaşlarımız hastane, banka, sosyal etkinlik gibi gitmek istedikleri yer için bir gün öncesinden talepte bulunursa görevli personellerimiz program dahilinde kendisine dönecekler. Vatandaşımız istediği yere götürülüp, programı bittikten sonra da tekrar geri getirilecek. Bu hizmet ile engelli kardeşlerimizin ve yaşlı vatandaşlarımızın hayatın içerisinde daha fazla yer almasına da zemin hazırlamış olduk. Engelsiz mutlu bir Tekirdağ için projelerimiz devam edecek" dedi.