11 İlçede Kapsamında Halkı Bilinçlendirme Çalışması Yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 11 ilçede halkı bilinçlendirme çalışmasını tamamladı.

Çalışma kapsamında kurulan stantlarda 11 ilçeye gidilerek toplam 1000 vatandaşın tansiyonu ve nabzı ölçüldü. Risk gurubu altındakilere tansiyon takip kartı hazırlanarak takip altına alınması sağlandı. Tansiyon ölçümü gerçekleştirilen vatandaşlarımıza, içinde ilkyardım malzemelerinin bulunduğu toplam 1000 adet ilkyardım çantası dağıtıldı.

Vatandaşlara diyabet, hipertansiyon, çölyak ve organ bağışı ile ilgili hazırlanan broşürler dağıtılarak, konular hakkında bilgi verildi. Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü tarafından halka yönelik yapılan bu çalışma ve dağıtılan ilkyardım çantaları büyük ilgi gördü.