Okul Servis Araçları İle İlgili Basın Açıklaması
21/10/2016 09:48:01
Okul Servis Araçları İle İlgili Basın Açıklaması

BASIN AÇIKLAMASI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde okul servis araçları ile okul öncesi, okul dönemi ve diğer öğrencilerin taşıma hizmetlerini sağlayan araç sahipleri, bu hizmeti, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi "Okul Servis Araçları (J Plaka) Hizmet Yönetmeliği'ne uygun olarak düzenlenmiş belgeler kapsamında yerine getirmektedirler.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesince, okul servis araçlarının öğrenci taşımasına izin verilmesi amacıyla düzenlenen her izin belgesi için istenen evraklar, Yönetmelikte belirtildiği üzere doğru, eksiksiz ve güncel durumlarını belirten biçimde olması gerekmektedir.

Yönetmelik gereği düzenlenen her belge Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin olduğu kadar taşımacılık faaliyeti yapan kişi ve kooperatifler ile öğrenciler ve aileleri için de büyük önem taşımaktadır. Çünkü her belgenin bir düzenlenme amacı vardır. Bu amaç, taşımacılık faaliyeti yapan araç sahibini güçlü ve ilkeli yapar.

Bu belgelerin en önemlilerinden bir tanesi de; öğrencilerimizin taşındığı, gönül rahatlığıyla içine binip oturduğu, güvenli ve konforlu bir seyahat yaptıkları araçlar için düzenlenen öğrenci servis aracı uygunluk belgesidir.

Araç Uygunluk Belgesi; gerçek ve tüzel kişilerce öğrenci taşımak için kullanılacak okul servis araçlarına, "J" plakalı araçlara ve öz mal aracı ile kendi öğrencisini taşıyanların araçlarına düzenlenmektedir. Araçların uygunluğu Ulaşım Dairesi Başkanlığınca görevlendirilen Teknik Komisyonca yapılmaktadır.

Teknik Komisyon Ulaşım Dairesi Başkanlığınca görevlendirilmiş Komisyon Başkanı ve iki üyeden oluşmaktadır. Bu Komisyon, tüm ilçelerimizde yerinde yaptığı incelemeler sonucunda Yönetmeliğin ekindeki araç uygunluk ( EK-6 ) tespit formuna göre araçların kontrolünü yapmaktadır. Yapılan kontrollerde, durumu Yönetmeliğe uygun olanlar için, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edilen ücrete tabi işler tarifesindeki ücretin yatırılmasından sonra bir yıl geçerli olmak üzere araç uygunluk belgesi düzenlenmektedir. Aracının durumu Yönetmeliğe uygun olmayanlardan ise eksiklerini tamamlamaları yada araç üzerinde fazladan herhangi bir unsur varsa bunları Yönetmeliğe uygun hale getirmeleri istenmektedir.

Teknik Komisyon ile araç sahipleri arasında yaşanan en büyük sıkıntılardan birisi de, İdareye danışmadan ve Yönetmeliği incelemeden araçların camlarına, önüne ve yan taraflarına yerleştirilen ve reklam niteliği taşıyan firma logosu, şekil, sembol ve yazıların oluşturduğu ibarelerdir. Yönetmeliğe göre okul servis aracı üzerinde reklam bulundurulamaz. Bu nedenle Teknik Komisyon tarafından yapılan incelemelerde araç üzerinde reklam niteliği taşıyan logo, şekil, sembol ve bunlara ait yazılara izin verilmemekte ve araç sahiplerinden bunların sökülmesi istenmektedir. Sadece aracın hangi kooperatife bağlı olduğunu gösteren kooperatif adının bulunmasına izin verilmekte ve hiçbir okul servis aracına farklı bir uygulama yapılmamaktadır.

İl genelinde öğrenci taşımacılığı yapan tüm araç sahipleri, araç uygunluğu incelemeleri sırasında herhangi bir mağduriyet yaşamaması, Yönetmeliğe uygun olmayan bir hükmü aracında da uygulamaması ve bu hususlara dikkat etmeleri hakkında uyarılmaktadır.

Her çocuk, ailesi ve Ülkemizin birer geleceğidir. Bizlere düşen görev, geleceğimiz olan çocuklarımızı geleceğe güvenle taşımak ve taşıtmaktır. Bütün öğrencilerimize hayırlı bir ders yılı, bütün şoförlerimize de trafik kurallarına uymaları dileğiyle hayırlı seyirler dileriz.

Güncel Duyurular