"VATAN YAHUT SİLİSTRE" TİYATRO OYUNU SİLİSTRE'DE SAHNELENECEK
29/04/2015 11:31:55

"VATAN YAHUT SİLİSTRE" TİYATRO OYUNU SİLİSTRE'DE SAHNELENECEK

Vatan Yahut Silistre, Büyükşehir Belediyesi Tarafından Silistre Glavinitsa'da Sahneye Koyulacak Namık Kemal'in tiyatro yapıtı Vatan Yahut Silistre, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Bulgaristan'da Silistre'nin Glavinitsa ilçesinde sahneye koyulacak.

Tekirdağlı hemşerimiz, Vatan Şairi Namık Kemal'in ilk tiyatro yapıtı olan Vatan Yahut Silistre adlı eser, 30 Nisan 2015 akşamı Bulgaristan'ın Silistre İline Bağlı Glavinitsa ilçesinde sahneye koyulacak. Tiyatro öncesi Ebru resim sergisi ve ebru sanatı gösterisini takiben soydaşlarımıza Namık Kemal'in hayatı anlatılacak ve ardından da şairimizin büstü törenle açılacak.

Vatan Yahut Silistre, Türk Edebiyatı'nda romantik tiyatronun ilk tipik örneklerinden ve batılı anlamda ilk tiyatro eserlerinden biri olma özelliğini taşıyor ve halkta milli duyguları harekete geçirmeyi amaçlıyor.

İlk defa 1 Nisan 1873 tarihinde Gedikpaşa Tiyatrosu'nda sergilenen eser Türklerin yoğun olarak yaşadığı ve belediye başkanının Türk olduğu Glavinitsa'da oynanacak ve hem soydaşlarımız tarafından vatan Şairimiz Namık Kemal'in tanınması sağlanacak hem de Vatan Şairimiz, oyunun hikayesinin geçtiği bölgede ilk kez eserinin sahneye konulmasıyla anılmış olacak.

Güncel Duyurular