TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Albayrak, Kapaklı'da Kollektör Hattı İnşaatını İnceledi
08/12/2016 17:38:12
Başkan Albayrak, Kapaklı'da Kollektör Hattı İnşaatını İnceledi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ve Başkan Danışmanı Şeref Çetin ile birlikte, Kapaklı İlçesinde TESKİ tarafından yapılan Karaağaç Mahallesi Kollektör Hattı İnşaatını yerinde inceledi.

Başkan Albayrak, TESKİ'li mühendislerden Kollektör Hattı İnşaat çalışmaları ve bölgedeki son durum hakkında bilgi aldı.

Yetkililer, çalışmalar kapsamında, Ø1400 mm kollektör hattının dere geçişi imalatında, bir adet çift gözlü 11 m genişliğinde 22 m uzunluğunda menfez inşa edildiği bilgisini verdi.

Proje kapsamında, Pınarça deresinin sağ sahil hattı tamamen atık sulardan arındırılmış, ancak çalışmalar sırasında sol sahil hattında evsel atıkların farklı noktalardan dereye deşarj edildiği, projeye ek olarak da DSİ'nin dere ıslah çalışmaları neticesinde derenin atık sulardan kurtulması için sol sahil hattının 862 metre uzunluğunda Ø800 mm ek kollektör hattı yapılacak.

Pınarca deresinin İsmetpaşa Mahallesinde mevcut kutu menfezin çıkışında atık suların dereye deşarj edildiğinin tespiti üzerine, Karaağaç Mahallesine kadar uzanan Pınarça deresini atık sulardan tamamen ayrıştırmak için kollektör hattı Ø1000 mm ve Ø800 mm çaplarında 2926 metre ilave proje ile mevcut kollektör hattına bağlanacak.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.