Başkan Albayrak'tan Uğur Mumcu'yu Anma Mesajı
24/01/2017 08:07:45
Başkan Albayrak'tan Uğur Mumcu'yu Anma Mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Gazeteci Yazar Uğur Mumcu'nun ölüm yıl dönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı. Başkan Albayrak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yılmaz savunucusu, gazeteci- yazar Uğur Mumcu'yu aramızdan ayrılışının 24.yıl dönümünde bir kez daha özlemle anıyoruz.

Yaşamını toplumun gerçekleri öğrenmesine adayan, gerçeklerin ve doğruların üzerine korkusuzca giden Mumcu, özgürlüğün simgesi, Cumhuriyet'in sesi olmuştur. Onun aydınlık fikirleri, savunduğu ve inandığı değerler, laik Türk milletinin aklında ve yüreğinde sonsuza dek var olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başarılı çalışmalarıyla Türk halkında derin izler bırakan yurtsever, cesur ve aydınlık kalem, Cumhuriyeti, bağımsızlığı, özgürlüğü ve hukukun üstünlüğünü savunan Uğur Mumcu'yu 24. ölüm yıl dönümünde saygı ve özlemle anıyor, nice Uğurlar yetişmesini diliyorum."