Büyükşehir Kent Konseyi 2. Seçimli Genel Kurulu Gerçekleşti
09/02/2017 12:42:04
Büyükşehir Kent Konseyi 2. Seçimli Genel Kurulu Gerçekleşti

Büyükşehir Kent Konseyi 2. Seçimli Genel Kurulu, Kent Konseyi Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın da katıldığı toplantıda tek aday olarak seçime katılan Mehmet Ali Işıkgör, açık oylama sonucunda oy birliği ile yendien Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı seçildi.

Seçim öncesinde konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Başkan Albayrak; "2017 yılı Tekirdağ için iddialı bir yıl olacak.İlerleyen dönemde  bu iddialarda katlanarak hizmeti daha da büyümüş bir Büyükşehir olarak anılacaktır.Tekirdağ'ın nüfüsu 972.875 oldu.Bu demek oluyor ki Tekirdağ Edirne'den,Adana'dan,Tokat'tan,Yozgat'tan,Güneydoğudan yani her yerden göç almaktadır.34.965'lik bir nüfus artışından bahsediyoruz.Türkiye'de böyle bir artış yok.Türkiye'de nüfus artışı en çok olan il durumundadır şuan şehrimiz %3,77 ile.Şimdi bizlere artık daha da büyük görevler düşüyor.İlçe Kent Konseylerinede Büyükşehir Kent Konseyinede.Herkesi kucaklayacağız ve Tekirdağ'ın kültürünü hep birlikte oluşturacağız.Farklı kültürlerden de çok güzel bir mozaik oluşturacağız.Seneye bir bakacağız ki nüfusun bir milyonları çok daha başkaymış.Büyükşehir de çok şey değiştirir bir milyonluk bir nüfus.Meclis üye sayımız artacak.Örneğin bu yıl Çorlu'nun nüfusunun artması ile 31 meclis üyesinden 37 meclis üyesine çıkmasına neden oldu.Bütün bunları göz önüne alırsak,Tekirdağ kabuk değiştiren, her geçen yıl kalkınan bir ilimiz.Ben artık daha fazla proje bekliyorum.Sosyal ve Kültürel etkinlik tamam.Ama Tekirdağ ilinin tamamını kapsayan yeni projeler hayata geçsin istiyorum.Bizi zorlayacak projeler olsun diye bekliyorum,yeni seçilecek olan Kent Konseyi'nin de bu düşünceler ile hareket edeceği inancındayım.Bütün yatırımlarımızı yaparak şehrimiz için elimizden geleni yapmış bir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 30 Mart 2019 da karşınıza  çıkacağım hesap vermeye.İnanıyorum ki 2017 yılı Türkiye için Tekirdağ için çok güzel bir yıl olacaktır.Herşey güzelliklerle olacaktır,ben Kent Konseyi'nin bu kongresinin Tekirdağımıza,bütün ilçelerimize,vatandaşlarımıza güzellikler getirmesini diliyor,hepinize başarılar diliyorum"dedi.

Yapılan seçim sonunda 14 kişilik Yürütme Kurulunun isimleri şöyle; Yücel Ayaz,Şenay Becerikli,Muzaffer Doğan,Rıdvan Dırak,Melek Esmer,Seval Eşer,Yıldız Filiz,Mehmet Akif Işın,Mustafa Kahraman,Rahmiye Kural,Kazım Özgür,Feyzullah Süğür,Osman Taşseten ve Yavuz Yalçın.