Anne ve Çocuk Konulu Bilgilendirme Semineri Çorlu'da Gerçekleşti
16/02/2017 10:41:31
Anne ve Çocuk Konulu Bilgilendirme Semineri Çorlu'da Gerçekleşti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma Merkezi ortaklaşa çalışmasıyla "Anne ve Çocuk" konulu bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 Aralık 2016 tarihinde faaliyete geçirilen Kadın Danışma Merkezleri, bilgilendirme seminerlerine devam ediyor. SODAM bünyesindeki mevcut kurslara katılan 40 kadın kursiyere Çorlu Kadın Danışma Merkezi bilgilendirmede bulundu. Çorlu Kaymakamlığına ait Sosyal Dayanışma Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte, Psikolog Gülden Şentürk, Psikolog Esra Akyüz ve Sosyal Hizmet Uzmanı Hayriye Özcan katılımcılara önemli bilgiler verdi.

Sunumda anne, baba tutumlarının çocuk yetiştirmedeki önemine değinen Psikolog Esra Akyüz, çocukların sağlıklı bir ortamda yetişmesi için en uygun tutumun demokratik aile yapılarında ortaya çıktığını vurguladı.

Program, Psikolog Gülden Şentürk'ün anne çocuk arasındaki güvenli bağlanmanın önemine değinmesiyle devam etti. Şentürk, güvenli bağlanmış çocukların yetişkinlik hayatlarında; sosyal ilişkileri kuvvetli, paylaşımcı, özgüvenleri yüksek bireyler olduklarını ifade etti.

Çorlu Kadın Danışma Merkezi psikologlarının ardından sözü devralan Sosyal Hizmet Uzmanı Hayriye Özcan, 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu'ndan bahsetti. Özcan, çocukların sosyal haklarına değinerek; çocukların ve ailelerin, yardım ve destek alabilecekleri kurumları paylaştı.

Gerçekleştirdikleri sunum sonrasında uzmanlar, katılımcılardan gelen soruları yanıtladılar. Sunum sonrasında; önemli bilgiler aktarıldığını ifade eden katılımcılar, Çorlu Kadın Danışma Merkezi uzmanlarına teşekkür ettiler.