Personele "Erişilebilirlik ve Ulaşılabilirlik İle İlgili TSE Standartları" Konulu Eğitim
20/02/2017 14:20:24
Personele

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından 2017 Yılı Hizmet İçi Eğitim Planı doğrultusunda, belediye bünyesinde görev yapan ilgili teknik personellere eğitim verildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen ve yapım, kiralama işlerinde teknik şartname hazırlayan, muayene kabul komisyonunda yer alan ve denetleme yapan personellere yönelik olarak düzenlenen eğitim, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkan V. Talat Atay'ın açılış konuşmasının ardından Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü personeli Murat Yıldız'ın sunumu ile devam etti.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğünce planlanan "Erişilebilirlik ve Ulaşılabilirlik İle İlgili TSE Standartları" konulu eğitimde personele; 21.09.2016 tarihli Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 02.12.2016 tarihi Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Formları konulu Genelge, TS 9111 Özürlüler Hareket Kısıtlılığı Bulunan Kişiler İçin Binalarda Ulaşılabilirlik Gerekleri, TS 12576  Şehir İçi Yollar ve Kaldırım ve Yaya Geçitlerinde Ulaşılabilirlik İçin Yapısal Önlemler ve İşaretlemelerin Tasarım Kuralları, TS ISO 23599  Görme Özürlü veya Az Görenler İçin Yardımcı Mamuller ve Hissedilebilir Yürüme Yüzeyi İşaretleri, TST  TS ISO 23599'un Uygulanmasına Yönelik Tamamlayıcı Standart konularında bilgiler verildi.