TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Hava Yolu İle Cenaze Nakil Hizmeti Başladı
20/03/2017 14:27:43
Hava Yolu İle Cenaze Nakil Hizmeti Başladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların acılı ve kederli günlerinde cenaze işlemlerini kolaylaştırmak adına yeni bir hizmeti daha hayata geçirdi ve hava yolu ile ilk cenaze Nevşehir'e gönderildi.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından bugüne kadar 1429 cenaze nakli gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, uzak mesafelerde cenaze naklinin vatandaş açısından zorluğunu göze alarak, Türk Hava Yolları (THY) ile protokol imzaladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Türk Hava Yolları arasında yapılan protokol kapsamında, hayata geçirilen hizmet ile ilimizde vefat eden ancak il dışına gitmesi gereken cenazeler, Tekirdağ'dan Atatürk Havalimanına naklediliyor ve Türkiye'de havalimanı bulunan 41 noktaya ulaştırılıyor. Ayrıca Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, cenazenin gideceği ilin belediyesiyle koordinasyonu sağlayıp cenazenin havalimanından alınması ve defnedilmesi işlemlerini de organize ediyor.

Uçuş saatlerine göre planlanan ve ücretsiz olarak verilen Hava yolu İle Cenaze Nakil Hizmeti ile cenazenin daha kısa zamanda nakline imkan verilirken, zorlu hava şartlarında cenaze sahiplerine kolaylık sağlanıyor.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.