TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Şarköy'ün 4 Mahallesi İçme Suyu ve Kanalizasyona Kavuşuyor
24/03/2017 18:59:38
Şarköy'ün 4 Mahallesi  İçme Suyu ve Kanalizasyona Kavuşuyor

Hizmette hızını kesmeyen Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (Teski) temel atma törenlerine bir yenisini daha ekledi.  Şarköy ilçesi Hoşköy Mahallesinde  İçme Suyu ve  Kanalizasyon İnşaatının temeli törenle atıldı.

Şarköy'ün Hoşköy Mahallesinde gerçekleşen törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın yanı sıra, İlçe Belediye Başkanları, CHP Şarköy İlçe Başkanı Alpay Var, Büyükşehir ve Şarköy Belediyesi Belediye Meclis Üyeleri, Teski Genel Müdürü  Dr. Şafak Başa, daire başkanları ve çok sayıda vatandaş  katıldı.

Teski Genel Müdürü Dr. Şafak Başa yaptığı konuşmada yapılan yatırım ile ilgili teknik bilgiler verdi ve yatırımların bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

Başa " TESKİ olarak Büyükşehir  Belediye Meclisinin bize verdiği bütçe ve onayladığı yatırım programlarını en iyi şekilde yerine getirmek için canla başla çalışıyoruz. 11 ilçede altyapı yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Sağlam altyapı sağlam gelecek ilkesini benimsemiş olarak önemli yatırımlar yaptık. Bugüne kadar 11 ilçemizde 700 km içme suyu bi okadar kanalizasyon ve 100 km de yağmur suyu olmak üzere toplam 1500 km altyapı yatırımını tamamladık. Şarköy ilçemizde TESKİ'nin bu yatırım hamlesinden hakkettiği payı alacaktır. Bu noktada çalışmalara başladık ve ilk olarak Mürefte Mahallemizdeki arıtma tesisini çok kısa zamanda tamamlayarak faaliyete geçirdik ve Mürefte'nin atık sularının arıtılarak denize akıtılmasını sağladık. Şarköy ana ishale hattımızı yeniledik. Şarköy'de 38 bin metre Şarköy'ün muhtelif mahallerine getirdik. Bundan sonra da nihai hedefimiz Gaziköy 'den Şarköy'e kadar olan bölgeye kollektör hattını kazandırmak. Bugün temelimiz de bu projenin 1. Büyük ayağı olacak. TESKİ olarak halkımızın güveni bize devam etsin, çalışmalarımız devam edecek. 7 Mşlyonluk altyapı yatırımı Şarköy halkına helal olsun ve hayırlara vesile olsun" dedi.

 Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok da Şarköy ilçesine yapılan yatırımlardan dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a teşekkür etti.

"Şarköy'deki güzellikleri daha da güzel hale getirmek zorundayız" diyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak "Allah buraya her türlü tabii güzelliği vermiş. Şarköy'ün en güzel şekilde desteklenmesi gerekiyor. Projelerle çok güzel hale gelmesi gerekiyor. Her gün açılışın ve temel atmanın heyecanı içerisindeyiz. Üç senelik çalışmaların sonucunda Türkiye'de 81 il içerisinde eğitime yatırım yapan tek Büyükşehir il olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu bölgenin 40 yıl öncesini bilen birisi olarak, bu bölgenin insanlarının dostluklarını hala bizi buraya çeken sevgiler hala bizi birbirimize bağlayan bağlılıklar var. Onun için buraya hizmet etmek için ben Hoşköy'e gittim siyaset yaptım demekle hizmet olmaz. Buraya hizmet yapmak için buraya aşık olmak lazım. Aşık olmak için de yaşamak lazım. 16 Nisan'da referandum var. Biz evet diyen de hayır diyen de bütün vatandaşlarımızı kucaklıyoruz. Sürekli yerel yönetimlere çatıp duruyorlar. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi öyle böyle diye. Gündem bu değil ki. Şarköy halkının size soracakları var. Çünkü siz bu Tekel'i özelleştirdiniz. 10 yıl boyunca üzüme bir kuruş zam yapmadınız. Bu insanları perişan hale getirdiniz. Şarköy'ün üzüm üreticileri yemekli düğün yaparken, sizin iktidarınızda üç, beş kuru pastayla düğün yapmaya siz ittiniz. Ama biz Tekirdağ'ın kaderini değiştireceğiz." diye konuştu.

 Şarköy'ün Gaziköy, Güzelköy, Hoşköy ve Çınarlı Mahallelerini kapsayan İçme Suyu ve Kanalizasyon inşaatının temeli protokol üyeleri tarafından atıldı. Açılış sonrası protokol üyeleri İzmir Marşını hep beraber söyleyerek eşlik etti.

7 bin 500 metre içme suyu, 23 bin 296 metre kanalizasyon,4 bin673 metre de terfi hattı yapılacak olan inşaat yaklaşık 6 Milyon 543 bin  liraya mal olacak ve 2018  Haziran ayına kadar tamamlanacak.

 

 

 

 

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.