TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
SAĞLIK İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İLE TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ KANSER ERKEN TEŞHİS, TARAMA VE EĞİTİM MERKEZİ (KETEM)'NİN ORTAKLAŞA DÜZENLEDİĞİ TARAMA ÇALIŞMASI TAMAMLANMIŞTIR
13/04/2017 16:44:40
SAĞLIK İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İLE TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ KANSER ERKEN TEŞHİS, TARAMA VE EĞİTİM MERKEZİ (KETEM)'NİN ORTAKLAŞA DÜZENLEDİĞİ TARAMA ÇALIŞMASI TAMAMLANMIŞTIR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü ile Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis, Tarama Ve Eğitim Merkezi (KETEM)'nin ortaklaşa düzenlediği tarama çalışması tamamlanmıştır. Çalışmada 30-65 yaş aralığındaki kadınlara rahim ağzı kanseri (serviks CA) taraması (HPV-DNA testi "rahim ağzından sürüntü"), 40-69 yaş aralığındaki kadınlara meme kanseri (meme CA) taraması (mamografi filmi çekilerek ve hekim tarafından muayene edilerek), 50 - 70 yaş arası kadın ve erkeklere bağırsak kanseri (Kolorektal kanser) taraması için gaitada (dışkı) gizli kan testi (GKK) yapılmıştır.

Kanser; günümüzde sık görülmesi, yaş ve cinsiyet ayırt etmeksizin öldürücülüğünün yüksek olması nedeni ile en önemli sağlık sorunlarından biridir. Tedavisi mümkün olmayan bir hastalık değildir fakat kanser tedavisinde erken tanı çok önemlidir. Kanser taraması; kanseri, tedavisinin çok daha kolay ve etkili olabildiği erken evrelerde tespit etmek için çeşitli test ve muayenelerin yapılması işlemidir. Kanserde tarama yöntemleri hastalığın başlaması ile hastalığın görünür bir belirti verdiği ana kadar olan süreçte uygulanır. Günümüzde tüm kanser çeşitleri için etkin bir tarama yöntemi yoktur. Kanser tarama hizmetleri etkinliği ülkemizde tüm dünyaca kabul edilmiş yöntemlerle, etkin olduğu kanser türlerine yönelik sürdürülmektedir.

Kanser konusunda personeli daha duyarlı hale getirmek, muayene ve korunma yöntemleri hakkında bilinçlendirmek amacı ile bilgilendirme eğitimi verilerek toplamda 160 Büyükşehir Belediye personeli üç grup (Serviks, meme, kollorektal) kanser taramasından geçirilmiştir.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.