TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Albayrak'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı
21/04/2017 16:56:16
Başkan Albayrak'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı: Başkan Albayrak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

" Ulusal egemenliğimizin, bağımsızlığımızın ve Cumhuriyeti'mizin güvencesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 97. yıl dönümünü ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" diyerek 23 Nisan 1920'de temelini attığı ve Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kurmuş ve Türkiye Cumhuriyeti'nin çocuklarımızın omuzlarında yükseleceğine inanmıştır.

Dünyada geleceğimizin güvencesi olan çocuklara ithaf edilen ilk ve tek bayram olarak kutlanan bu önemli tarih, milli egemenliğimizin ve bağımsızlık mücadelemizin dönüm noktası olmuştur.

Gücünü milletten alan Türkiye Cumhuriyetimiz,  aklın ve bilimin,  Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı başarabilen bireyler yetiştirmeyi kendine hedef olarak belirlemiştir. Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere bıraktığı en kutsal emanete sahip çıkmak, toplumun her alanında atılımlara öncülük edecek, vatan ve millet sevgisiyle dolu bireyler yetişmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, milli egemenliğimizin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 97. kuruluş yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, bu anlamlı günü tüm dünya çocuklarına armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve kurtuluş mücadelesinde hayatlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum."

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.