TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
KAMUOYUNA DUYURU
24/04/2017 10:47:23
KAMUOYUNA DUYURU

Çorlu Avrupa Yakası Gazetesinin 20 Nisan 2017 tarihli nüshasında yayımlanan "Kutlamalara Katıldı İşten Atıldı" başlıklı gazete haberi içeriği ile çeşitli basın yayın organlarında yer alan haberlerde; 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandum kutlamalarına TESKİ kamyonuyla katılan Zihni Nerse isimli işçinin işten atıldığından bahsedilmiştir. Haberde bahsi geçen konulara açıklık getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Öncelikle belirtmek gerekirse, haberde bahsi geçen ve işten çıkarıldığı iddia edilen işçi TESKİ personeli değildir. TESKİ Genel Müdürlüğünün Çorlu İlçesi, Atıksu, Yağmur Suyu Kanalı ve İçme Suyu Hatları Bakım ve Onarım Yapım İşini yürütmekte olan yüklenici firma personelidir.

Ayrıca konuyla alakalı olarak ilgili yüklenici firmaya basında çıkan haberler iletildiğinde; yüklenici firma yetkilileri adı geçen işçinin disiplinsiz davranışları nedeniyle işten çıkarıldığını belirtmişlerdir. Yetkililer bu işçinin daha öncesinde de birçok disiplinsiz davranışının bulunduğunu ve bu tür davranışlarından dolayı sözlü olarak defalarca ihtar edildiğini belirtmişlerdir. Son olarak 16 Nisan 2017 tarihinde işçinin görev saatleri içinde, 21:20 ve 22:30 saatleri arasında kendisine verilen, aciliyeti olan işleri yapmayıp, 1 saat 10 dakika boyunca şahsi tasarrufu ile trafik içerisinde klakson çalarak firma aracıyla tur attığını ve hizmet bekleyen vatandaşın talebine belirlenen zaman içerisinde müdahale etmeyerek, vatandaşa mağduriyet oluşturmuş olduğunu tutanak altına alarak TESKİ Genel Müdürlüğüne beyan etmişlerdir. Kısacası yüklenici firma yetkilileri çalışanıyla olan iş akdini kendi firma iş ve işleyişleri içerisinde, uygunsuz davranışları ve işini yapmamasından dolayı bitirmiş olduklarını açıklamıştır. 

Sonuç olarak; yüklenici firmanın bünyesinde çalıştırdığı işçi hakkında tuttuğu tutanak ve işçiye karşı bulunduğu ihtarların da gösterdiği üzere, işçinin işten çıkarılması ile ilgili TESKİ Genel Müdürlüğünün herhangi bir tasarrufu bulunmamaktadır. Ne Büyükşehir Belediye Başkanının ne de TESKİ Genel Müdürünün bu yönde bir talebi olmamıştır. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

TESKİ Genel Müdürlüğü

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.