TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
11'inci Okulun Temeli Atıldı
16/05/2017 19:42:50
11'inci Okulun Temeli Atıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin `11 ilçeye 11 okul' projesi kapsamında Saray ilçesine yapılacak olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin de temeli düzenlenen törenle atıldı. Saray ilçesinde temeli atılan okulla birlikte temeli atılmayan okul kalmadı.

Temel atma törenine, Saray Kaymakamı Alp Arslan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz ile çok sayıda vatandaş katıldı.  

EĞİTİME VERDİĞİMİZ ÖNEMİ GÖSTERDİK

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, eğitime büyük önem verdiklerine dikkat çekerek, "Büyükşehir Belediyesi, eğitime verdiği önemi bu proje ile bir daha göstermiş oldu. Belediyemiz kurulur kurulmaz, 11 ilçeye 11 okul projesi adı altında bir proje başlattı.  Milli eğitimle bir protokol yapıldı ve protokol kapsamında bu süreç devam ediyor. Bugün 11 ilçeye 11 okul projesinin önemli bir ayağındayız. Son okulumuzun temelini atıyoruz. Yarın da Şarköy'de Atatürk İlkokulu'nu Milli eğitime teslim ederek 8'inci okulumuzu da teslim etmiş olacağız. Burada bugün temelini atacağımız okulun yer teslimi 07 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşti ve 1 Nisan 2018 yılında tamamlanarak hizmete sokulması planlanıyor. 360 günlük bir inşaat süresi var. Bu okulumuz bodrum, zemin ve 3 kattan meydana geliyor. Toplam 5 kat bir inşaat alanında inşaatımız var. Tamamı 95 bin 600 metre kare olan alanın 13 bin 219 metre kare alanı kullanılacak.  İnşaat 1604 metre kare alan üzerine oturmakta olup toplam 8 bin 404 metre kapalı alan yapmış olacağız. Tabi bu işin bir de mali boyutu var. Okul inşaatı Büyükşehir Belediyesine KDV dâhil 8 milyon 136 bin liraya mal olacak. Okulumuz çevresinde idari faaliyetler amaçlı müdür odası, iki tane müdür yardımcısı odası, öğretmenler odası ve iki ayrı idari büro bulunacak.  Eğitim faaliyetleri amaçlı olarak da fizik, kimya laboratuvarı, bilgisayar, işlik, resim derslikleri, müzik odası, bir adet faaliyet odası, beden eğitimi salonu gibi birimlerden oluşacak. Okulumuzda ayrıca saha düzenlemesi, çevre duvarı işlemleri yapılacak.  16 araçlık bir otopark ve basketbol sahası hizmete girecek. Bu proje aslında mesleki ve teknik Anadolu Lisesi projesi 40 derslikli bir okul ve 3 adet metal, elektrik ve çok amaçlı atölyeden oluşuyor. Ben okulumuzun vatandaşlara hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan da, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin göreve başladığı günden itibaren eğitime çok önemli destekler sağladığına vurgu yaparak okul yapmanın önemli bir hizmet olduğunu söyledi. Ulusan, 11 ilçeye 11 okul projesinde emeği geçen herkese teşekkür ederken, proje kapsamında yapılan okulların herkes için hayırlı olmasını diledi.

SARAY'IN İHTİYAÇ DUYDUĞU BİR KURUMDU

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ulusan'ın ardından konuşan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, "Bugün bir eğitimci olarak, Burası Saray'ın gerçekten de ihtiyaç duyduğu bir kurumdu. Bizim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne çok ihtiyacımız vardı. Ben, bu anlamda Saray'ımıza bu eğitim yuvasını kazandıran başta Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza, Meclis üyelerimize Saray halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Böyle anlamlı bir günde sizlerle bir araya gelmek benim için çok önemli. Saray'a yatırımlarımız da hızla devam ediyor. Saray'ın altyapısını tamamladık. Şimdi de doğalgaz altyapısını tamamlamak için mücadele veriyoruz. İnşallah en kısa zaman içerisinde onu da çözeceğiz. Okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

EN SONUNCUSU AMA AYNI ZAMANDA EN KAPSAMLISI

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban'ın ardından konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "8'ini teslim etmiş olduğumuz, 11 ilçeye 11 okul projemizin son ayağını da bugün tamamlamış oluyoruz. Tekirdağ, özellikle göç almada Türkiye'de 1'inci olmanın verdiği ciddi sorunlarla beraber, sürekli büyüyen bir şehir. Geçen sene 28 bin 500 civarında göç aldık. Bu göçlerin ağırlıklı yerleşim yerleri de belli. Ama bu gelen göçlerin hepsi, yeni doğanlarla beraber sosyal hizmetler, eğitim hizmetleri, emniyet hizmetleri, sağlık hizmetleri hepsi yerel yönetimlerin çok büyük görevleri arasında bulunduğu için bize de büyük sorumluluklar getiriyor. Özellikle Tekirdağ'ın bu büyük nüfus artışından dolayı her yıl 5 bin derslikli okullara ihtiyacı oluyor. Bu da yapılan okulların ne denli önemli olduğunu ortaya koyuyor. Ama çok güzel bir şey de var. Vatandaşlarımız artık eğitime gönüllü ve hükümetimizin de yatırımları ile gerçekten bu sorunları kısa zaman içerisinde çözeceğimizi düşünüyorum. Saray'da yapacağımız bu okulumuz, en son attığımız temel ama en yüksek bedelli, 40 dersliğiyle en kapsamlı okul olacak. Bu okulumuzun ismi Atatürk olacak. Biz okullarımızın ismini genelde Atatürk, Mustafa Kemal ve İsmet İnönü koyduk. Ben, bu okulun Saraylılara, çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan Albayrak'ın ardından son olarak bir konuşma gerçekleştiren Saray Kaymakamı Alp Arslan, 11 ilçeye 11 okul projesinin önemli ve büyük bir hizmet olduğuna dikkat çekerek projede emeği olan herkese teşekkür etti. Kaymakam Arslan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin tüm Saray halkına hayırlı olmasını temenni etti.  

Açılış konuşmalarının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temeli, coşkulu bir şekilde atıldı. Başkan Albayrak, temel atma töreninin ardından okul inşaatında çalışacak işçilerle yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.  

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.