Başkan Albayrak Şarköy'de Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi
18/08/2017 15:36:47
Başkan Albayrak Şarköy'de Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şarköy ilçesinde basın mensupları ile bir araya geldi.

"Şarköy Trakya'nın Bodrum'udur"

Şarköy Belediyesi Sosyal Tesislerindeki basın toplantısında konuşma yapan Başkan Kadir Albayrak, "Şarköy'ün 11 İlçemiz içinde turizm, bağcılık, zeytincilik, tarım ürünleri ve konumu nedeniyle önemli bir yeri var. 1978 yılında Şarköy'e 29 yaşında fabrika müdürü olarak geldiğim zaman, şimdi yeniden kazanmayı düşündüğümüz eski Tekel Şarap Fabrikasında müdürlük yapmıştım.  30 Mart 2014 tarihinde Tekirdağ Büyükşehir olduktan sonra il yeniden yapılandı. Şarköy ilçesine gelince nüfus artışının fazla olmamasına rağmen yaz kış nüfusu arasında çok fark var. Tekirdağ Büyükşehir olduktan sonra Şarköy ilçesinin yaz kış nüfusu arasında yaşanan farklılıkları göz önünde bulundurarak yatırımlarımızı buna göre ayarladık.  Böyle önemli bir ilçenin nüfusunun doğalgaz gelmesi ile beraber ilçenin yaz döneminin 7 aya çıkması ve buna göre hem nüfusunun hem de ziyaretçi sayısının artmasını bekliyoruz. Birçok anlamda Şarköy İlçemize yatırımlarımızı yaptık. Yol asfaltlamaları, kırsal mahalle yollarının yapılması, iki önemli derenin ıslahı ve özellikle şarap üreticileri için büyük bir sıkıntı olan arıtma tesisleri sorunu da TESKİ aracılığı ile çözümleniyor. Ziyaretler sırasında gelen birkaç talep üzerine bu hafta düzenlenen TESKİ yönetim kurulu toplantısını Şarköy'de düzenledik. Muhtarlarımızla da bir araya geldik. Gün içerisinde ilçe ziyaretlerine devam ederek vatandaşlarımız ile beraber vakit geçireceğiz. TESKİ bugüne kadar yaklaşık 9 trilyon liralık yatırım yaptı. Bir kısmı bu sene sonuna kadar bir kısmı da önümüzdeki sene sonunda tamamlanacak yatırımlar ile Şarköy ilçemize sadece TESKİ yaklaşık 17 trilyon liralık yatırım yapmış olacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin yatırımları ile birlikte Şarköy 35-40 trilyonluk bir yatırım almış olacak. Düzenleyeceğimiz basın toplantısında Tekirdağ'ın 86 yıllık sembolü olan, bölge bağcılığına büyük katkı sağlayan Tekirdağ Tekel Şarap ve İçki Fabrikası özeleştirildikten sonra Mey İçki Fabrikası olan üretim tesisimiz 14 Ağustos 2017 tarihinden itibaren üretimini tamamen durdurarak Mey A.Ş. nin Manisa'daki tesislerine taşındı. Bu Tekirdağ için büyük bir kayıptır. Benim hayatımda önemli bir yeri olan bu tesisin üretimini durdurarak taşınmış olması özellikle bizi derinden üzmüştür. Konu ile ilgili detayları düzenleyeceğimiz basın toplantısında ileteceğim" dedi.

Başkan Albayrak sözlerine şöyle devam etti: "Bu bölge Türkiye'nin sayılı değerlerinden bir tanesidir. Bizim bütün amacımız her ilçemize en iyi hizmeti götürebilmek. Şarköy ilçemizde büyük bir ileri biyolojik arıtma tesisi kurmayı hedefliyoruz. Şarköy'ün pırıl pırıl denizleri derin deşarjın kaldırılması ile daha da temiz olacaktır. Şarköy Trakya'nın Bodrum'udur. Biz hiçbir zaman hizmet verirken ayrım yapmadık. Şarköy belediye Başkanımız da büyük mücadele verdi. Hep birlikte bu ilçenin kaderini değiştireceğiz"

Başkan Albayrak'ın konuşmasının ardından basın mensuplarının soruları yanıtlandı.