TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Tekirdağ'da Balık Avı Sezonu Açıldı
01/09/2017 00:00:18
Tekirdağ'da Balık Avı Sezonu Açıldı

Tekirdağ'lı balıkçılar av yasağının sona ermesiyle birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği törenle "Vira Bismillah" diyerek sezonu açtı.

Kumbağ Limanında gerçekleştirilen Balık Sezonu Açılışı Töreni'ne, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Arslan, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Behçet Atlı, CHP İl Başkanı Recep Ökten , CHP İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Münür Karaevli ile ile çok sayıda balıkçı ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan "Artık dünyada ve ülkemizde su ürünleri yetiştiriciliği ile avcılığı başa baş gelmek üzeredir. Oran bu yıllarda yüzde 60'a yüzde 40 gibidir ama yakın gelecekte yetiştiriciliğin avcılığı geçeceği görülmektedir" dedi.

 

Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka ise, "Bizim sahillerimiz, Marmara Sahili 133 kilometre. Bu sahilde binlerce insan balıkçılıkla yaşamını sürdürüyor. 1 milyona yakın insana da balık sağlıyorlar. Biliyorsunuz balık insan sağlığında çok önemli bir gıda maddesidir. Uzmanlar hafta en az 2 kere balık yemeyi tavsiye ediyor. Balıkların yuvalarına, beslenme alanlarına müdahale etmemek lazım. Ama maalesef uzun yıllardır Marmara Denizi'nde bu alanlara müdahale ediliyor. Halen bir dereyi temizlemek adına bu dereye müdahale ediliyor. Bununda bilincinde olalım" uyarısında bulundu. Balıkçı Şaban İpek, Herkes bol kazançlı, bereketli bir sezon diliyorum. Balığın bol olmasını bekliyoruz. Havalar müsait olursa bu akşam denize açılacağız. Bu akşam kısmetimizi arayacağız. Denizde biraz rüzgar var ama inşallah sabaha karşı umduğumuzu buluruz. Şu anda genel olarak istavrit yakalayacağız, palamut olacak. İnşallah sabah karşı yüzümüz gülecek" diye konuştu..

 Konuşmaların ardından, av sezonunun bereketli geçmesi temennisinde bulunuldu.

Limanda hazır bekleyen büyük balıkçı tekneleri, havai fişeklerle görsel bir şölen sunarak denize açıldı. Vatandaşlara balık ikramının da yapıldığı gecede Halk Müziği sanatçıları Mustafa Ozan ve Musa Kalıntaş ile pop sanatçısı Burak Kibar geceye katılanlara neşeli dakikalar yaşattılar.

 

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.