TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Malkara Değerlendirme Toplantısı Gerçekleşti
20/10/2017 14:44:50
Malkara Değerlendirme Toplantısı Gerçekleşti

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara ilçesinde gerçekleştirilen yatırım ve projelerin görüşüldüğü Yatırım Değerlendirme Toplantısına katıldı.

Malkara Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıya Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, TESKİ Genel Müdür Yardımcısı İbrahim İçöz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka, Dr. Kaan Gaytancıoğlu, Mehmet Zeki Gürcün, Başkan Danışmanları Neşat Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ile Malkara Belediyesi ve TESKİ yetkilileri katıldı.

"MALKARA'YA CİDDİ YATIRIMLAR YAPTIK"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Kadir Albayrak, "Göreve geldiğimiz günden bu yana 3,5 yıl geçti. Bu sürenin genel bir değerlendirmesine baktığımız zaman Malkara'ya ciddi boyutta yatırım yaptığımızı, ilçemizin iyi durumda olduğunu görebiliyoruz. Malkara ve Hayrabolu'nun ihtiyaçlar yıllarca göz ardı edilmiş. Bu yüzden bu iki ilçeye ağırlık verdik. Geldiğimiz noktada da 3,5 sene öncesine göre oldukça ilerledik. Ben bu konuda Malkara Belediye Başkanımız Sayın Ulaş Yurdakul'u da tebrik ediyorum. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerine destek olduk." dedi.

"2 BİN 104 KOVAN, 434 TON GÜBRE DAĞITTIK"

Başkan Albayrak'ın ardından söz alan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, "Biz Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak Malkara'nın yapısal anlamda diğer ilçelerden farklı olmasından dolayı buna göre bir çalışma yürüttük. Malkara'nın 70'in üzerindeki kırsal mahallelerinin hepsine bir şekilde ulaştık. İlçe genelinde 2 yılda 196 kişiye 2 bin 104 kovan verdik. Mera İyileştirme Projemiz kapsamında 10 mahallemizden 23 bin 240 dekar araziye 434 ton gübre kullandık ve bu meralara 630 adet akasyadan 18 küme oluşturarak gölgelik oluşturarak, tel örgü içerisine aldık.  1250 kişiye toplamda 70 ton 500 kilo yem bezelyesi ve fi tohumu dağıttık. İlçenin 33 mahallesinde 42 adet, ilçe merkezinde de 7 adet farklı konularda eğitim çalışması yaptık. Tekirdağ genelinde 10 köyde uyguladığımız Kırsal Turizmi Geliştirme Projesi kapsamında Malkara'nın 3 mahallesine gezi organize ettik, ahşap Pazar stantları yerleştirdik. Bir başka projemiz olan damızlık koç projesi kapsamında 36 mahalleden 68 kişiye 95 koçu noter huzurunda çekilen kura ile teslim ettik." Şeklinde konuştu.

"HASTA NAKİL HİZMETİ SUNUYORUZ"

Hacı Aslan'ın ardından konuşan Sağlık İşleri Daire Başkanı Deniz Bozdoğan ise "Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı olarak Malkara'da temeli atılacak olan Et Kombina Tesisinde faaliyet göstereceğiz. İlçedeki veteriner işleri ile ilgileniyoruz. İlçenin 477 noktasında ilaçlama çalışmamız devam ediyor. Mezarlıklarımızda da bakım ve düzenleme çalışmalarımız düzenli bir şekilde devam ediyor. Ayrıca, Malkara'da vatandaşlarımıza hasta nakil hizmeti sunuyoruz." dedi.

"26 MİNİBÜS İLE PROTOKOL İMZALANDI"

Toplantıda bir diğer konuşmayı yapan Ulaşım Daire Başkanı Erdin Eral, "Malkara'da 26 şehir içi minibüsü ile protokol imzalandı. Önümüzdeki günlerde entegre olmuş bir şekilde çalışacaklar. Bunun dışında ilçede 54 tane T, 24 tane S, 40 tane de J plaka bulunmakta. S plaka ile ilgili yetersiz olduğuna dair talepler geliyor, bununla ilgili çalışma yapıp ilave ticari plaka ihtiyacı varsa belki bir ihale yapmamız gerekecek. Kırsal Mahallelere 135, merkeze de 26 tane durak yerleştirdik.  3 Bin 649 trafik levhası, 14 bin metre de yol çizgi çalışması yaptık." İfadelerine yer verdi.

"308 ADET KONTEYNIR ALIMI YAPILDI"

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Pınar Gülmez Ağırbaş ise "2014 ve 2015 konteynır alımlarında 308 adet konteynır Malkara'nın değişik mahallelerine yerleştirildi. 2017'nin başından bu yan ilçenin temizlik işlerini biz yürütüyoruz. İlçede sürekli çalışan bir süpürge aracımız var. 18 tane de değişik görevlerde personelimiz mevcut. Temizlik ile ilgili özellikle Malkara ve Hayrabolu ilçelerindeki ekiplerimizden son derece memnunuz. Burada bir çöp döküm alanımız vardı, burayı kapatıyoruz. Çöpün üstü tamamen örtülene kadar hafriyat toprağı almaya devam edeceğiz. Sonra da bu alan tamamen kapatılacak. Burada bir adet aktarma istasyonumuz olacak.  Hafriyat ile ilgili olarak İbribey'deki mera alanı ile ilgili bir başvurumuz var, tüm çalışmaları tamamladık. En son Milli Emlak'tan haber bekliyoruz. Haber gelene kadar Kozyorük'te bir alana hafriyat yönlendirmesini yapacağız. Yaz döneminde Balabancık ve çevre mahallerine hitaben çevre bilinci verilmesi amacıyla bir çocuk tiyatrosu düzenledik. Malkara ve Hayrabolu'yu kapsayan tarımsal ve hayvansal atıklarla ile ilgili bir potansiyel değerlendirme çalışması yürüttük. Bu çalışmalardan ortalama 1 megawatt enerji sağlanabileceği bir tesis kurulabileceği sonucu çıktı." dedi.

"MALKARA'DA SU ELEKTİRİK KESİNTİLERİNDEN ETKİLENMEYECEK"

TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz "TESKİ Genel Müdürlüğü olarak Malkara'da 12 adet işi tamamladık, 7 işimiz de devam ediyor. TESKİ adına DSİ tarafından yapılan bir tesisimiz var. Bunlar toplam tutarı 41 milyon 598 bin 580 liradır. Tamamlanmış işlerimize baktığımızda Malkara İçme Suyu 1. Etap inşaatı, Sağlamtaş Çınarlıdere Mahalleri İçme Suyu ve Şebeke İnşaatı, Kozyorük Mahallesi Kanalizasyon İnşaatı, Elmalı Mahallesi İçme suyu İsale hattı tamamlanan işler arasında. Değişik zamanlarda 13 adet içme suyu kuyusu açtık. Tekirdağ ili İçme Suyu Depoları Terfi Merkezlerinin bakım onarım çalışmalarını yaptık. İki jeneratör alarak ilçede enerji kesilse bile suyun etkilenmemesini sağladık. Tekirdağ Batı Bölgesi İçme Suyu Depolarının ihale kapsamında 59 adet deponun temizliği sağlandı. Mazgallar yapıldı. Malkara İçme Suyu 2. Etap İnşaatı devam ediyor, son aşamaya geldi. Kozyörük Mahallesi İçme Suyu İnşaatı, Sağlamtaş Mahallesi İçme Suyu Arıtma Tesisi modernizasyonu devam ediyor. Mazgalların temizliği konusunda burada ciddi çalışmalarımız oldu. " dedi. İbrahim İçöz'ün ardından konuşmasını yapan Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürü Tevfik Demirbilek ise 2014 yılından bu yana Malkara ilçesinde toplamda 255 kilometre yol yapıldığını belirtti.

"MALKARA OTOBÜS TERMİNALİNİ BİTİRDİK"

Etüt ve Projeler Daire Başkanı Bülent Doğan "Malkara'da biten en büyük projemiz otobüs terminalidir. Bunun dışında 21 derslikli okulu teslim ettik. Şantiye yaptık. 3 adet caminin bakım ve onarım çalışmalarını yaptık. Erenler İlkokulu'nun boyaları tarafımızdan verildi. Gasilhane yaptık. Elmalı Mahallesi'nde taş evin üretim evine döndürülmesi işini yaptık.  Et Kombina Tesisinin yapımı, Aile Toplum Merkezi inşaatı, Çok Amaçlı Salon projemiz, devam etmekte. Malkara'daki bitirilen işlerimizin toplam maliyeti 9 milyon 292 bin lira. Devam eden işlerimizi de eklediğimizde Malkara'ya toplamda 50 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdik." dedi.

Toplantıda konuşma gerçekleştiren Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ise toplantının oldukça verimli geçtiğini belirterek Büyükşehir Belediyesine yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür etti. Başkan Ulaş Yurdakul ayrıca, "Büyükşehir Belediyemiz ile uyumlu bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Görev süremizin sonuna kadar hizmetimize devam edeceğiz" dedi. Malkara değerlendirme Toplantısı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya ile Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka, Dr. Kaan Gaytancıoğlu ve Mehmet Zeki Gürcün'ün değerlendirme konuşmalarının ardından son buldu.

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.