TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Ulu Önder Atatürk Ölümünün 79. Yılında Törenlerle Anıldı
10/11/2017 10:40:21
Ulu Önder Atatürk Ölümünün 79. Yılında Törenlerle Anıldı

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. Yılında tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ'da da törenlerle anıldı.

Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törene, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Topçu Kur. Alb. Selçuk Kubilay Karslı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, diğer protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi çalışanlarının da bulunduğu törende, geçtiğimiz yıllara oranla katılımın oldukça yüksek olduğu gözlendi. Anma töreni çelenklerin anıta konulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Saat 09.05'te törene katılan yüzlerce vatandaş, sirenlerle Ata'sı için 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

NUTUK HEDİYE EDİLDİ

Çelenk sunma töreni sonrasında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Cumhuriyet tarihine ışık tutan Atatürk'ün Nutuk kitabı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından törene katılanlara dağıtıldı. Ayrıca törene katılan vatandaşlar ellerindeki karanfilleri anıta bırakarak Atatürk'e olan sevgi ve saygılarını dile getirdiler.

ANMA TÖRENLERİ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ'NDE DEVAM ETTİ

Başkan Kadir Albayrak, Valilik önünde düzenlenen çelenk sunma töreni sonrasında Namık Kemal Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen Atatürk'ü Anma Programına katıldı. İl protokolü, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı anma töreninde Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı görsel sunu eşliğinde anlatıldı. Program öğrencilerin sunum ve gösterileri ile devam etti. Resim ve kompozisyonda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Anma programı öğrencilerin hazırladığı tiyatro oyunu sahnelenmesi ile son buldu.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.