TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Albayrak'ın Dünya Gönüllüler Günü Mesajı
05/12/2017 07:31:20
Başkan Albayrak'ın Dünya Gönüllüler Günü Mesajı

1985 yılında Birleşmiş Milletlerin aldığı karar doğrultusunda gönüllü çalışmaları ve faydalarını dünya çapında duyurmak ve gönüllü programlara katılımı arttırmak amacıyla 5 Aralık, Dünya Gönüllüler Günü olarak kutlanmaktadır.

Küreselleşme olgusunun yaşandığı dünyamızda gönüllülük kavramı giderek önem kazanmaktadır. İnsanlık, diğer canlılar ve doğamız için gönüllülük esasıyla yapılan çalışmalar, yardımlaşma duygusunu ve toplumsal duyarlılıkları artırmakta ve dünyamızı daha yaşanılabilir bir yer haline getirmektedir. Bu anlamda 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü, bireyleri yaşadıkları topluma karşı daha sorumlu olmaya, bir arada hareket etmeye ve gönüllü olmaya, bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmaya ve gönüllü çalışmalara katılmaya teşvik etmektedir.

Gönüllülük çalışmalarıyla dünyamızın daha güzel ve yaşanılabilir bir yer haline gelebileceği inancıyla, insanlık ve doğa için hiçbir karşılık beklemeden mücadele ortaya koyan duyarlı vatandaşlarımızın 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü'nü kutluyorum.

 

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.