TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Süleymanpaşa Sebze Meyve Hali'ne Kavuşuyor
06/12/2017 15:38:30
Süleymanpaşa Sebze Meyve Hali'ne Kavuşuyor

Yatırımlarıyla Tekirdağ'a yeni bir çehre kazandıran Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, bir büyük projeyi daha hayata geçiriyor.

Süleymanpaşa ilçesinde uzun yıllardır ihtiyaç duyulan Sebze Meyve Hali'nin temel atma töreni, büyük coşku eşliğinde ve geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Nüfus artışı göz önünde bulundurularak ve günümüz teknolojisine uygun bir şekilde projelendirilen Sebze Meyve Hali'nin temel atma törenine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları M. Zeki Gürcün, Fatih Ünsal, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Neşat Erdoğan, Şeref Çetin, Daire Başkanları, Tekirdağ'ın eski Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Sami Kayın, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve çok sayıda Süleymanpaşalı vatandaş katıldı.

6 HAZİRAN 2018'DE BİTMESİ HEDEFLENİYOR 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende Sebze Meyve Hali hakkında teknik bilgiler veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün, "Bugün burada Sebze Meyve Hali'nin temelini atmak için toplanmış bulunuyoruz. Sebze Meyve Hali alanımız, bize Milli Emlak tarafından tahsis edilen bir alandır. Bu alan, toplam 29 bin 791 metrekaredir. Daha önce bu alan çeşitli hafriyat ve çöp alanı olarak kullanıldığı için, zemini inşaata pek elverişli değildi. Öncelikle burada 55 bin metreküplük bir hafriyat çalışması ve zemin iyileştirme çalışması yapıldı. Bu iş için de 657 bin lira civarında bir para harcandı. Aynı anda tesisin projeleri de Etüt Projeler Dairesi Başkanlığımız tarafından hazırlandı ve ihaleye çıkıldı. 6 Haziran 2018'de bu tesisin tamamlanması hedeflenmektedir. Bu işin sadece sebze-meyve hali bölümü 6 milyon 912 bin liraya mal olacaktır. Sebze Meyve Hali, 5 binadan oluşmaktadır. Bunlar; hal binası, idari bina, sandık deposu binası, kantar güvenlik binası ve otopark alanıdır. Hal binası 2 bin 486 metrekarelik bir alanda kurulacaktır. Bunun içerisinde 30 adet dükkân ve her bir dükkânın kamyon yanaşma rampası bulunacaktır. Ayrıca satış alanı ve çay ocağı da yer alacak halimiz içerisinde.  İdari bina inşaatımız ise 555 metrekarelik bir alanda kurulacak olup içerisinde yönetici odaları, zabıta birimi, ilkyardım birimi, yemekhane mutfak ve mescitten oluşacaktır. Bunun yanında da sandık deposu alanımız bulunacaktır. Burada da 888 metrekarelik bir alanımız olacak. Sandık alanımızda toplamda 30 sandık deposu yerimiz olacaktır. Bu da her bir dükkâna, bir sandık alanı anlamına gelmektedir.  Kantar güvenlik binamız da 35 metrekare civarında olacak. Bir girişinde, bir de çıkışında 2 adet kantar bulunacaktır kantar güvenlik binamızda. Toplam 30 araçlık bir de tır otoparkımız olacaktır projemiz kapsamında. Bütün bu binalarımızla birlikte toplam kapalı alanımız 3 bin 961 metrekareyi bulacaktır. Bu yatırımın tüm Tekirdağ'a hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"VATANDAŞLAR DAHA UCUZA SEBZE-MEYVE YİYEBİLECEK"  

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Sami Kayın ise yatırımın önemine dikkat çekerek, "Bu Sebze Meyve Hali, Tekirdağ'a yıllar önce yapılması gereken, Tekirdağ'ın özlem duyduğu bir yatırımdı. Tarımla ilgilenen köylerimize faydası oldukça fazla olacaktır bu halin. Bölgedeki seracılık, bağcılık, meyvecilik gelişecektir. Üreticilerimiz, ürünlerini bu hale getireceklerdir. Vatandaşlarımız bu hal ile birlikte daha ucuza sebze-meyve yiyebilecek. Dolayısıyla bu yatırımda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, yapılacak tesisin hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

"HERKES İÇİN GEREKLİ BİR YATIRIM"

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Sami Kayın'ın ardından konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Bu, doğru ve herkes için gerekli bir yatırım. Bu yatırımdan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımızı kutluyorum. Temel atma törenine gelirken, Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisini gördüm. Burası da Tekirdağ için, Tekirdağ'ın kalkınması için vazgeçilmez bir tesis. Büyükşehir Belediyesi yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bütün Büyükşehir Belediyesi ekibini canı gönülden tebrik ediyorum. Bu Sebze Meyve Hali'nin de gerek üreticimize, gerek tüketicimize, tüm Tekirdağ'ımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"HER ŞEY TEKİRDAĞ İÇİN"  

Son konuşmayı yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da "Tekirdağ'ın böyle bir tesise uzun yıllardır ihtiyacı vardı. Bizlere de bu yönde talepler geliyordu. Buranın inşaat çalışmalarına başlayabilmek için gerçekten de zahmetli bir süreçten geçtik. Ama çok şükür, bugün temelimizi atacağız. Tesisimizi de en kısa süre içerisinde tamamlayıp Tekirdağlıların hizmetine sunmayı düşünüyoruz. Bütün yatırımlarımız, Tekirdağ'ımız için. Bu Sebze Meyve Hali hem üreticimizin, hem de tüketicimizin yüzünü güldürecek bir tesis olacak. İlerleyen zamanda bir tane de sebze meyve hali de Çorlu ilçemizde yapacağız. 3,5 yıl içerisinde tarım ve hayvancılık, eğitim, sosyal hizmetler konularında önemli yatırımlarımız oldu. Biz, bu yatırımları yaparken geleceği düşünerek, o zamanın şartlarına göre yapmaya çalışıyoruz. Mesela Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 1 Temmuz 2017 tarihinden beri faaliyette. O tarihten itibaren 192 bin 500 Süleymanpaşalının atığı denizimizi pisletmiyor. Bu geleceğimiz açısından çok önemli bir yatırım. Çocuklarımız, torunlarımız temiz denizimizden balık tutabilecek, yüzebilecek. Ben, bu yatırımdan dolayı önceki dönem Belediye Başkanımız Sayın Adem Dalgıç'a ve bütün TESKİ emekçilerine Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi için teşekkür ediyorum. Yatırımlarımızın açılışlarında, temel atma törenlerinde buluşmaya devam edeceğiz. 11 ilçede için de yatırımlarımız olacak. Sözlerimi sonlandırırken, Sebze Meyve Hali'mizin üreticimize, tüketicimize tüm Tekirdağ'a hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından temel atma töreni, kurdele kesimi ve Sebze Meyve Hali'nin temelinin atılması ile sona erdi.  

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.