TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Kudüs'ün İsrail'in Başkenti İlan Edilmesini Kınıyoruz
07/12/2017 10:01:30
Kudüs'ün İsrail'in Başkenti İlan Edilmesini Kınıyoruz

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü başkenti olarak ilan eden İsrail'in politikasını desteklemesi ve ABD İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma yönündeki kararı dünya barışını tehdit eden sorumsuz ve tehlikeli bir yaklaşımdır.

Tüm semavi dinlerin kutsal şehri olan Kudüs'ün statüsü uzun yıllardır tartışmalı durumdadır. Kuruluşundan bu yana topraklarını Filistin aleyhine aşamalı olarak genişleten İsrail, ırkçı ve dışlayıcı bir yaklaşımla etnik temizlik yapmakta ve İslam dininin kutsal mabetlerinin de bulunduğu Kudüs'ün doğu kesiminde Müslümanların hâkimiyet haklarını hiçe saymaktadır. Evrensel insan haklarını ihlal eden İsrail, Birleşmiş Milletlerin kararlarını da dikkate almayarak, baskı ve şiddet politikalarıyla Filistin topraklarında yayılmacı bir politika izlemektedir.

Sevgi, hoşgörü, yardımlaşma ve adalet kavramlarını tarih boyunca ilke edinmiş Yüce Türk Milletinin evlatları olarak, emperyalizme karşı verdiğimiz Kurtuluş Mücadelesiyle, ezilen tüm halklara örnek olduk. Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da ezilenlerin yanında olmaya ve Filistinli kardeşlerimize haklı davalarında destek vermeye devam edeceğiz.

Müslümanlar, Museviler ve Hristiyanların kutsal şehri olan Kudüs'ün, İsrail'in başkenti ilan edilmesi sadece Ortadoğu'da değil, tüm dünyada barışı tehdit etmektedir. Böyle bir karara imza atanlar bilmelidirler ki, yanlış politikalarının olumsuz sonuçları kendi ülkelerini de etkileyecektir.

Bu düşüncelerle Kudüs'ün İsrail'in başkenti haline getirilmesi yönündeki politika ve uygulamaları şiddetle kınıyorum.

 

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.