TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Yeşilay Haftası Kutlu Olsun
01/03/2018 10:06:17
Yeşilay Haftası Kutlu Olsun

5 Mart 1920 tarihinde Yeşilay'ın kurulması dolayısıyla 1-7 Mart tarihlerinde kutlanan Yeşilay Haftası, insanların zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirilmesi konusunda oldukça önemlidir.

Sigara, alkol, uyuşturucu ve uyarıcı gibi maddeler bireye, aileye ve topluma büyük zararlar vermekte, maddi ve manevi olarak telafisi mümkün olmayan kayıplara yol açmaktadır. Bağımlılık yapan maddeler insan sağlığını olumsuz etkiler ve hatta daha ileri aşamalarda ölüme neden olur. Öte yandan uyuşturucu ve uyarıcı madde bağımlılığı, bireylerin eğitim ve çalışma hayatından kopmalarına, kendilerini toplumdan soyutlamalarına yol açar. Madde bağımlılarının sayısının artmasının adli suçların işlenme oranlarını da ciddi bir şekilde arttırdığı bilinmektedir.

Ülkelerin gelişmesi ve ilerlemesi, sağlıklı toplumlar ile mümkün olabilir. Toplum sağlığının temelini sağlıklı, bilinçli, üretken ve mutlu bireyler oluşturmaktadır. Dolayısıyla bağımlılık sadece uyuşturucu ve uyarıcı madde kullananları değil, tüm toplumu yakından ilgilendiren önemli bir sorundur.

Gerek kamu kurumları, gerek sivil toplum kuruluşları ve gerekse vatandaşların işbirliğiyle, başta çocuklar ve gençlerimiz olmak üzere tüm yurttaşlarımızı bağımlılığa sebep olan zararlı maddelere ulaşmalarını önlemek ve bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla mücadele edilmelidir.

Sigara, alkol, uyuşturucu ve uyarıcı madde bağımlılığının tamamen ortadan kalktığı güzel bir dünya kurabilmek ümidiyle, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.