TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
14 Mart Tıp Bayramı Kutlu Olsun
13/03/2018 15:49:28
14 Mart Tıp Bayramı Kutlu Olsun

14 Mart 1827 tarihinde "Tıphane-i Amire ve Cerrahnane-i Amire adıyla tıp eğitimi veren okulların kurulması, tarihimizde modern tıbbın başlangıcı olmuştur.

İlk Tıp Bayramı kutlaması, 14 Mart 1919'da işgal altında bulunan İstanbul'da gerçekleştirilmiş ve devrin ünlü doktorları ile tıp okulu öğrencileri işgali protesto etmiştir. Böylece 14 Mart, Tıp Bayramı olarak kutlanmasının da ötesinde vatanseverlik duygularıyla bütünleşen önemli ve anlamlı bir güne dönüşmüştür. Kurtuluş Savaşı'nın yaşandığı yıllarda cephede mücadele eden tıp mensupları, Cumhuriyet döneminde sağlık reformlarının gerçekleşmesinde önemli bir görev üstlenmiştir.

Ülke kalkınması ve gelişimi için sağlık konusuna büyük önem veren Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, "Beni Türk hekimlerine emanet ediniz" diyerek, tıp hizmetlerinin yerli ve milli olması gerektiğine dikkat çekmiştir.

Sağlık, insanların en temel ihtiyaçlarındandır ve aynı zamanda yaşam ve mutluluğun kaynağıdır. Sağlık gibi çok önemli bir konuda her koşulda büyük özveriyle hizmet veren hekimlerimiz ve diğer sağlık çalışanları insanlık için kutsal bir görevi yerine getirmektedirler.

Tüm halkımızın sağlık içerisinde yaşadığı ve yaşam standartlarının yükseldiği güzel günleri hep beraber görebilmek dileğiyle, tıp alanında kutsal bir görevi yerine getiren tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum.

 

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.