TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Kalplerimiz Kahraman Mehmetçiklerimizle
21/03/2018 15:56:35
Kalplerimiz Kahraman Mehmetçiklerimizle

Tarihi kahramanlıklarla dolu ordumuz, Zeytindalı Harekâtı'nda şanlı zaferlerine bir yenisini daha eklemiştir.

En uzun kara sınırımızın olduğu komşu ülke Suriye'de yaşanan iç savaşı fırsat bilen bölücü terör örgütünün, otorite boşluğundan faydalanarak üs haline getirdiği, ülkemizin güvenliğini ve bekasını tehdit eder hale geldiği Afrin'de Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Zeytindalı Harekatı, iki ay gibi kısa bir sürede başarıya ulaşmıştır. Yeryüzünde hiçbir millete nasip olmayan inanç, cesaret ve vatan sevgisine sahip olan ordumuz, stratejik yerlerde siperler kazan, mevziler inşa eden, tahkimatlar yapan, modern iletişim araçlarını kullanan ve ileri teknoloji ağır silahlara sahip terör örgütü karşısında olabilecek en az kayıpla ilerlemiş ve en nihayetinde Afrin kent merkezinde teröristlerin varlığına son vermiştir.

Operasyon esnasında, terör örgütünün ülkemiz üzerinde uluslararasında baskı oluşturmak amacıyla iddia ettiği şekilde sivil kayıplar yaşanmamış, hatta Mehmetçiklerimiz bölgenin sakinleri tarafından büyük bir sevgi seliyle coşkulu bir şekilde karşılanmıştır. Türk Ordusu, terör örgütünün baskısı altında ezilen yerli halkın da kurtarıcısı olmuştur.

Zeytindalı Harekatı'nda bölücü terör örgütünün Afrin kent merkezinde çatışmaya girmeden, sivil halkın arasına karışarak kaçması, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de ne denli caydırıcı olduğunu çok açık bir şekilde göstermiştir. Teröristler, çağımızın en ileri çatışma tekniklerini ve modern silahları kullansalar dahi, Mehmetçiklerimizin karşısında duramayacaklarını anlamışlardır.

Geçmişte emperyalist güçlere en ağır yenilgilerini yaşatan kahraman ordumuz, günümüzde bölgemizi dizayn etmeye çalışan küresel güçlerin maşalarına en ağır darbeyi indirmiştir. Ordu millet anlayışına sahip olan yüce Türk milletimizin bağrında yetişen ordumuz, vatan sevgisi ve yüksek disipliniyle dostlarımıza güven, düşmanlarımıza korku vermektedir.

Cephede zor şartlarda mücadele eden vatan evlatlarımızın kahramanlıkları göğsümüzü kabartmaktadır. Mehmetçiklerimizle ne kadar gurur duysak azdır.

Türk Silahlı Kuvvetleri, şanlı tarihimizden aldığı ilham ve vatanına her şeyden çok değer veren milletimizin desteğiyle bölücü terör örgütüne karşı her zaman ve her koşulda mücadele etmeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, emperyalist güçler tarafından desteklenen bölücü terör örgütüne ağır bir darbe vuran Türk Silahlı Kuvvetleri'ni kutluyor, vatanımız uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor ve kahraman Mehmetçiklerimizin sağ salim ailelerine kavuşmalarını temenni ediyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.