TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
BAŞKAN ALBAYRAK'TAN ZEYTİNDALI HAREKATI'NDA GÖREV YAPAN MEHMETÇİKLERE DESTEK
27/03/2018 09:52:28
BAŞKAN ALBAYRAK'TAN ZEYTİNDALI HAREKATI'NDA GÖREV YAPAN MEHMETÇİKLERE DESTEK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başarı ile yürütülen Zeytindalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçiklere destek olmak için Suriye Afrin sınırı sıfır noktasına gitti.

Sınır güvenliğini sağlayan askerlere moral vermek amacıyla ilçe belediye başkanları ile birlikte Gaziantep ve daha sonra Hatay'a giden Başkan Kadir Albayrak, bir dizi ziyarette bulundu. Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığını ziyaret eden Başkan Kadir Albayrak, ayrıca   Hatay Hassa sınır bölgesi askeri bölgesini ve İlçe Jandarma Komutanlığını da ziyaret etti.

KAHRAMAN ASKERLERİMİZE TÜM TEKİRDAĞ HALKININ SELAMINI GETİRDİK

Ziyaretleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Albayrak, "İlçe belediye başkanlarımız ile birlikte kahraman askerlerimize moral ve destek vermek amacıyla Gaziantep'e geldik. Sınırımızda güvenliği elinde bulunduran askeri güçlerimizi de ziyaret ettik. Kahraman askerlerimize tüm Tekirdağ halkının selamını getirdik. Emperyalist güçler tarafından desteklenen bölücü terör örgütüne ağır bir darbe vuran Türk Silahlı Kuvvetleri'ni kutluyor, vatanımız uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor ve kahraman Mehmetçiklerimizin sağ salim ailelerine kavuşmalarını temenni ediyorum" ifadelerinde bulundu.

Gaziantep ziyaretlerinin ardından Hatay'ın Hassa ilçesine giden Başkan Kadir Albayrak, ilçe belediye başkanları ile birlikte kontrol noktasında görevli güvenlik güçlerini ziyaret etti. Hatay Hassa İlçe Jandarma Komutanlığını da ziyaret eden Başkan Kadir Albayrak, İlçe Kaymakamı Yusuf Turan ile İlçe Jandarma Komutanlığı'nın Afrin sınırdaki görevli askeri personeli ziyaret ederek bölgenin son durumu ile ilgili bilgi aldı.

BAŞKAN ALBAYRAK ŞEHİT KADİR HASAN DEMİRAL'IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Başkan Afrin'de Zeytin Dalı Harekâtı esnasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Kadir Hasan Demiral'ın cenaze törenine katıldı. Şehit er için Antakya Mezarlık Kompleksi'nde cenaze töreni düzenlenen törene katılan Başkan Kadir Albayrak, cenaze merasiminde şehide Allah'tan rahmet dilerken, kederli ailesi, yakınları ve sevenlerine de başsağlığı dileklerinde bulundu. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin naaşı şehitlikte toprağa verildi.

MEHMETÇİKLERİMİZLE NE KADAR GURUR DUYSAK AZDIR

Başkan Kadir Albayrak Gaziantep ve Hatay programları kapsamında, daha önce Tekirdağ Valiliği görevinde bulunmuş olan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'yı, Hatay Valisi Erdal Ata'yı ve Hatay Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Başkan Albayrak ziyaret programı ile ilgili, "İlçe belediye başkanlarımız ile birlikte Afrin'de yürütülen başarılı operasyon ile göğsümüzü kabartan şanlı Türk ordusuna moral vermek ve destek olmak amacıyla bu ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Ülkemizin içinde bulunduğu zor günlerde, her koşulda ve her durumda ayrım yapmaksızın, birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Ben ve ilçe belediye başkanlarım, birlik ve beraberliği güçlendirmek için şanlı askerimize tüm Tekirdağ halkının selamlarını götürdük. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimiz olarak Afrin'de bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız. Cephede zor şartlarda mücadele eden vatan evlatlarımızın kahramanlıkları göğsümüzü kabartmaktadır. Mehmetçiklerimizle ne kadar gurur duysak azdır. Türk Silahlı Kuvvetleri, şanlı tarihimizden aldığı ilham ve vatanına her şeyden çok değer veren milletimizin desteğiyle bölücü terör örgütüne karşı her zaman ve her koşulda mücadele etmeye devam edecektir. Ziyaretlerimiz esnasında bizleri sıcak bir şekilde karşılayan ve yardımcı olan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'ya, Hatay Valisi Erdal Ata'ya, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Selim Matkap'a teşekkürlerimi sunarım" dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.