TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
BASIN AÇIKLAMASI
20/04/2018 14:35:40
BASIN AÇIKLAMASI

SOSYAL MEDYADA ÇIKAN BİR TAKIM ASILSIZ İTHAMLARA CEVABIMIZDIR:

Tekirdağ İlimiz dahilinde Büyükşehir oluşumunun sağlanmasından sonra ilk olarak Şarköy ilçemizde 11.09.2015 tarihinde başlanan numarataj çalışmaları 09.09.2016 tarihinde tamamlanmış, bununla beraber Ergene ve Muratlı İlçelerimizde 21.07.2016 tarihinde, Süleymanpaşa İlçemizde 02.09.2016 tarihinde başlanmıştır. Numarataja ilişkin verilerin toplanması, Coğrafi Bilgi sistemine altlık teşkil edecek şekilde konum bilgisiyle oluşturulması, eksik hatalı ve mükerrer kayıtların düzeltilmesi işlemleri devam ederken Tekirdağ Valiliği İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünün 11.01.2017 tarih ve E.477 sayılı yazısı ile İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşeri Genel Müdürlüğü ile ASELSAN A.Ş. arasında 2016-2018 yıllarını kapsayan bir sözleşme imzalandığı, bu sözleşme ile Mekansal Adres Kayıt Sistemine entegre olmayan 76 ilde adres sisteminin uygun hale getirileceği bildirilmiştir. Dolayısıyla devam eden projeler dışında Büyükşehir Belediyemizce başkaca bir işlem yapılamamıştır.

İçişleri Bakanlığınca yürütülen Mekansal Adres Kayıt Sistemine Veri Üretimi ve Yaygınlaştırma Projesi (MAKS) kapsamında ilin bütününde yapılan adres tespit ve güncelleme çalışmaları tamamlanmasıyla adresler kesinleşeceğinden bu aşamada tabelalama işlemleri gerçekleştirilememiştir.

Büyükşehir Belediyemizce tabelalama işlemleri ile ilgili, tabela tip ve renkleri, montaj şekilleri, ve diğer içerikleri konularında her türlü teknik ve idari şartnameler hazır olup, İçişleri Bakanlığınca adreslerin kesinleştirilmesi halinde tabelalama işlemleri ile ilgili alımları gerçekleştirilebilecek şekilde hazır olarak beklemektedir.

Kadir Albayrak

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

 

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.