TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Atalık Tohumlar Tekirdağ'a Geliyor
27/04/2018 13:27:17
Atalık Tohumlar Tekirdağ'a Geliyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, atalık tohumları korumak amacı ile Prof. Dr. Canan Karatay'ın katılımı ile 2. Tekirdağ Yerel Tohum Takas Şenliğini düzenliyor.

3 Mayıs'ta Süleymanpaşa ilçesinde gerçekleşecek olan Tohum Takas Şenliği'nde, Canan Karatay ile söyleşi etkinliğinin yanı sıra kurulan yerel tohum stantlarında vatandaşlar atalık tohumlara ulaşma şansını yakalayacak.  Şarköy'den kınalı bamya, Ergene'den darı, hacı mestan buğdayı ile Bursa, İzmir Seferihisar, Eskişehir Tepebaşı, Muğla ve Aydın'dan da atalık buğdayların yer alacağı şenlikte ayrıca, yöresel ikramlar, üretici pazarı, sergiler, canlı performanslar ile Şarköy Yöresel Halk Oyunları, Ergene Kent Konseyi Deliorman Müzik Grubu, Tekirdağ Roman Halk Dansları Topluluğu ve Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisinin piyesi de vatandaşlarla buluşacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'ın tarım alanında ülkenin önde gelen illerinden biri olduğunu belirterek "Tekirdağ tarımsal ürün alanında çok zengin bir bölgede yer alıyor. Sağlıklı tarımsal ürünlere ulaşmanın her geçen gün daha da zorlaştığı günümüzde düzenlediğimiz Yerel Tohum Takas Şenliği ile vatandaşların atalık tohumlara ulaşmasını ve bu konuda uzman kişilerden bilgi almasını sağlamak amacındayız" dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.