TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
BASIN AÇIKLAMASI
23/05/2018 18:32:35
BASIN AÇIKLAMASI

SOSYAL MEDYADA ÇIKAN BİR TAKIM ASILSIZ HABERLERE CEVABIMIZDIR: 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Ruşen Güneş ve Selahattin İçli Sokak'ta gerçekleştirilen çalışmalar hakkında 23 Mayıs tarihinde bir takım asılsız iddialar ortaya atmıştır.

Söz konusu haberde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün'ün Süleymanpaşa ilçesindeki Perşembe Pazarının kurulduğu yerdeki demir tenteleri hurdacılar tarafından yağmalamasına izin verdikleri iddia edilmiştir. Haberdeki bu iddialar doğruları barındırmamaktadır.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Perşembe Pazarında bulunan demir tentelerin kesilmesi ve taşınması konusunda kimseye izin verilmemiştir. Süleymanpaşa Belediyesi, Tekirdağ Pazarcılar Odası ile Esnaf Odası ve Sanatkârlar Odasına söz konusu sokaklardaki 2. Etap çalışmalarının 18 Mayıs Cuma günü başlayacağını belirten yazı elden teslim edilmiştir. 18 Mayıs Cuma günü başlayan çalışmalar sırasında Zabıta Binası zeminin kayma tehlikesinden dolayı Cumartesi günü zabıta kontrolünde içerideki eşyalar tahliye edilmiş ve bina herhangi bir hayati tehlike doğmaması için acilen yıkılmıştır. Perşembe Pazarındaki kazı sırasında buradaki reyonların kesim işleminin ihale ile yapılmasına karar verilmiş ve bu ihale 16 Mart 2018 tarihinde gerçekleşmiştir. İhalede kaybeden firma sonuca itiraz ederek yasal mercilere başvurmuştur. Yasal mercilerden de olumsuz cevap almasının ardından konuyu Kamu İhale Kurumu'na (KİK) taşımış, KİK'ten 9 Mayıs 2018 tarihinde Büyükşehir Belediyesine ulaşan karar doğrultusunda komisyon yeniden toplanmış, söz konusu işin KİK'in görüşü doğrultusunda itiraz eden firmanın haklı bulunması nedeni ile ikinci firmaya verilmesine karar vermiştir. Bu sırada sözleşmeye davet süresi olan 10 gün beklenmeye başlandı. Fakat 18 Mayıs'ta başlayan çalışmalar sırasında reyonların ekskavatörün koluna engel olması nedeni ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin inisiyatifi ve bilgisi dâhilinde çalışmaya engel olan kısım ekskavatörle yıktırılmıştır. Yıkım sonucunda ortaya çıkan parçalar Büyükşehir Belediyesi tarafından hurdalık alanına götürülmesi planlanırken, hurdacılık ile geçimini sağlayan vatandaşlar tarafından olayın haber alınması sonucunda zabıta ekiplerinin müdahalelerine rağmen bir miktar malzeme götürülmüştür. Olayın ertesi gün de devam etmesi üzerine hem Büyükşehir Belediyesi hem de Süleymanpaşa Belediyesinin zabıta ekipleri devreye girmiştir. Ayrıca çalışma alanın güvenliğinin sağlanması için 22 Mayıs tarihinde Tekirdağ Emniyet  Müdürlüğüne yazılı bir talepte bulunulmuştur.  Söz konusu haberde iddia edildiği üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kamu malının yağmalanmasına göz yumulması ya da bu duruma izin verilmesi söz konusu değildir. İddiaların aksine 2002 yılından bu yana yer yer boyaları dökülen, çürümeye terk edilen Perşembe Pazarı'nda gerekli bakım onarım işlemi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi döneminde yapılmıştır.

Haberde yer alan bir başka iddia da Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün'ün,  Tekirdağ Pazarcılar Odası Başkanı Sami Kayın ile Başkan Yardımcısı Bekir Kaplan'ın telefonlarına çıkmadıkları yönündedir. Bu iddia doğru olmadığı gibi Tekirdağ Pazarcılar Odası Başkan Yardımcısı Bekir Kaplan, konu ile ilgili 21 Mayıs tarihinde Başkan Kadir Albayrak'ın talimatı doğrultusunda Zeki Gürcün'le telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kurulduğu günden bu yana vatandaşların daha iyi, daha sağlıklı ve konforlu alanda yaşamalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği tüm çalışmaları kamu yararını gözeterek yasalar çerçevesinde hayata geçirmiştir, geçirmeye de devam edecektir. Gerçekleştirdiği yatırım ve projeler sırasında hiçbir siyasi amaç ya da ayrım gözetmeyen Büyükşehir Belediyesi, tüm çalışmalarını sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde yapmıştır.

 

 

 

 

 

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.