TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
BASIN AÇIKLAMASI
13/06/2018 15:40:52
BASIN AÇIKLAMASI

AKP MİLLETVEKİLİ SAYIN PROF. DR. MUSTAFA ŞENTOP YANLIŞ KONUŞUYOR DOĞRU BİLGİ VERMİYOR

Çerkezköy Bakış ve Kapaklı Bakış Gazetelerinin 12 Haziran 2018 tarihli nüshalarında "TESKİ yapamadı, İSKİ yapacak" başlıklı haberlerde; Çorlu ilçesinin Nusratiye Mahallesinde yaşanan su kesintisi hakkında AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop'un, arızayı bulmak için TESKİ'nin İSKİ'den yardım talep ettiği, İSKİ'den arıza tespiti için uzman ekip gönderildiği, TESKİ'nin yapamadığı arızayı İSKİ'nin uzman ekibinin bulduğu ve çözeceği ifadelerine yer verilmiştir. Haberlerde bahsi geçen konuya açıklık getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Çorlu İlçesi Nusratiye Mahallemizde meydana gelen içme suyu arızası ile ilgili olarak İSKİ'den TESKİ'ye uzman personel gönderildiği ve bu gelen ekibin arızayı tespit ettiği, sonrasında da mahallinde çalışma yaparak sorunu çözeceği ifadeleri gerçek dışıdır.

Nusratiye Mahallesindeki arıza TESKİ ekiplerince tespit edilmiş ve en kısa sürede onarılmıştır. Ancak arızanın başlangıcında İSKİ'de çalışan bir personelle ilgili olarak yardım talebinde bulunulmuş; ancak bu kişi mahalline gönderilmemiş, tersine yoldan geri döndürülmüştür.

Kaldı ki; halkımızın mağduriyet yaşadığı böyle bir zor durumda kardeş bir kurumdan eleman talep edilmesi kadar doğal bir şey olamaz. Anormal olan böyle bir durumun siyaseten istismar konusu yapılması ve gerçekleşmemiş bir taleple ilgili olarak bir kamu kuruluşunun toplum nezdinde yıpratılmaya çalışılmasıdır.

Sayın Milletvekili tarafından yapılan açıklama, 3 gün süreyle gece gündüz demeden arızayı bulmak ve onarmak için çalışan TESKİ emekçilerine karşı büyük bir haksızlıktır.

Doğru bilgi almadan, siyasi amaçlı ve seçim öncesi halkımızın yaşadığı mağduriyeti istismar etmeye yönelik bu tür ifadeleri kamuoyunun takdirine sunarız.

Bahse konu arızanın onarılması için canla başla çalışan TESKİ yöneticilerine ve emekçilerine teşekkür eder, başta Nusratiye Mahallesi Muhtarı olmak üzere çalışmaya nezaret eden, yardım eden, sabır gösteren mahalle halkına şükranlarımızı sunarız.

Kadir Albayrak

Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.