TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Süleymanpaşa İlçesinde Üst Geçit Projesi Tamamlanarak Hizmete Açıldı
13/06/2018 20:57:10
Süleymanpaşa İlçesinde Üst Geçit Projesi Tamamlanarak Hizmete Açıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Süleymanpaşa İlçesi Hürriyet Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarındaki üst geçit projesini tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu.

Düzenlenen açılış törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Genel Sekreter Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcıları M. Zeki Gürdün ve Fatih Ünsal, Başkan Danışmanları Neşat Erdoğan ve Şeref Çetin, TESKi Genel Müdür Yardımcısı Feyzi Ünal, daie başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış töreninde konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün proje ile ilgili teknik bilgiler verdi. Gürcün konuşmasında, "Bugün burada Büyükşehir Belediyemiz tarafından yaptırılan üstgeçidin açılış töreni için toplanmış buluyoruz.  Üst geçidimizi bulunduğu bölge, üniversiteye yakın olması nedeniyle ve öğrencilerimizin yoğun yaşadığı bir bölge olması nedeniyle oldukça hareketli bir yer. İstanbul yolu üzerinde gelen araçlar yolcu indirme-bindirme yapıyor ve dolayısıyla yoğun bir hareketlilik var. Buradaki yaya geçidinde maalesef sık kazalar oluyordu. Maalesef ölümlü bir kazada oldu. Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak bize burada bir üstgeçit yapılması konusunda talimat verdi. Bu talimatın üzerine Etüt Proje Daire Başkanlığımız bir proje çalışmasına başladı. Süleymanpaşa ilçemize yaraşır prestijli bir üstgeçit projesi hazırlandı. Bu üstgeçidin yapılması, bölge halkı ve öğrencilerimizin can güvenliği için önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. Yaya geçidimizin taşıyıcı sistemi, özel çelik profilden oluşuyor. 63 metre uzunluğunda bir tüp geçidimiz var. Genişliği 2.6 metre, yerden yüksekliği 5.60 metredir. İstanbul istikametindeki ayağımızda bir asansörümüz var.  3 duraklı bu asansörün etrafını saran bir yaya merdivenimiz var. Bulunduğumuz taraftaki ayak ise topografya nedeni ile dilek toprak üzerine oturtuldu. Üstgeçidin güvenliği, içerisindeki önemli bir aydınlatma sistemi ve 18 adet güvenlik kamerasıyla sağlanacak. Köprünün her iki yüzeyinde 3.25 metre yüksekliğinde özel ledlerimiz var. Bu ledler sayesinde kayan yazı ve grafik animasyon gösterileri de yapmak mümkün olacak. Her türlü mesajları verme şansımız olacak. Üst geçitle ilgili çalışmalar yapılırken, bir yandan da Fen İşleri Dairesi Başkanlığımız çevre ve peyzaj düzenlemelerini yaptı. Bu projenin yapımında emeği geçen yüklenici firmanın çalışanlarına, Etüd Proje Daire Başkanımıza, Fen İşleri Daire Başkanımıza ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ayrıca, bizleri daima destekleyen, önderlik yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak'a teşekkür ediyorum. Üst geçidimizin bölgeye, Süleymanpaşa'mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcünün ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak konuşma yaptı. Albayrak konuşmasında, "Yaklaşık 1- 1,5 sene önce burada bir kaza oldu. Aileyi tanımıştım ve çektiği acıları gördüm. Bu acıların bir daha yaşanmaması için de talimat verdim. Süleymanpaşa Tekirdağ merkez ilçesi olarak buraya yakışır bir üstgeçit yapmak istedik. Diğer çalışmalarımızı da bu düşünce ile gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyesi olarak Aydoğdu Mahallesinde 66 kilometre altyapı yaptık. Şu anda en güzel içme suyunu vererek işi bilirdik. 20 Temmuzdan sonra sorunların hepsi çözülmüş olacak. Şimdi artık Süleymanpaşa'daki değişimi ve Tekirdağ il genelindeki değişimi daha iyi göreceksiniz. Tekirdağ Büyükşehir olalı 4 sene 2 ay oldu. Yapılan çalışmalarla Tekirdağ yaşanılabilir kentler listesinde 4. Sıraya yükseldi. Bundan sonra vatandaşların sosyal hayatını zenginleştirecek projelerle karşınıza çıkacağız. 30 Mart 2019'da sizlerin karşısına gelip, söz verdik yaptık diyeceğiz. Kararı yine vatandaşlarımız verecek. Şunu belirtmek istiyorum. Bu başarı ne Ekrem Eşkinat'ın ne de Kadir Albayrak'ındır. Bu başarı bizi buraya layık gören halkımızındır. Bu hizmetlerin tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyor, herkesin gelecek Ramazan Bayramını kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından alkışlar eşliğinde açılış kurdelesi kesildi ve Başkan Albayrak ve katılımcılara üstgeçit tanıtıldı.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.