TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Tekirdağ'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Coşkusu Yaşandı
01/07/2018 20:30:59
Tekirdağ'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Coşkusu Yaşandı

Tekirdağ'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla renkli etkinlikler düzenlendi.

 Program kapsamında sabah Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu ve denize çelenk bırakıldı. Çok sayıda vatandaşın katılımıyla feribot turu, tekne yarışları ve yüzme yarışları gibi gün boyu süren etkinliklerle Kabotaj Bayramı Coşkusu doyasıya yaşandı.

Süleymanpaşa Sahil'inde düzenlenen etkinliklere Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Liman Başkanı Murat Gül, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

"KABOTAJ BAYRAMI BİZİM ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ DEMEK"

Programın açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Liman Başkanı Murat Gül, günün anlam ve önemini belirterek, "Kabotaj Bayramı genç arkadaşlarımız için pek bir şey ifade etmeyebilir ama çok önemli bir bayramdır. Bu, bizim özgürlüğümüz demek. Bağımsızlığımızın ilanından sonra denizlerde de hakimiyetimizi gösterdiğimiz çok büyük bir devrim. Bu açıdan ilimizde böyle kutlamalar yapılması çok önemli. Ben bu dileklerle etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm deniz şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.

DENİZİMİZİ HER DAİM PIRIL PIRIL GÖRECEĞİZ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da vatandaşların denizden daha iyi faydalanabilmeleri için hizmet ve yatırımlara devam edeceklerini belirterek, "Osmanlı Devleti'nden kalan kapitülasyonların ortadan kaldırıldığı gündür kabotaj bayramı. Kurtuluş Savaşı'ndan sonra denizlerde de bağımsızlığımızı ilan ettiğimiz gündür. Türkiye'nin bağımsızlığının önemli bir parçasıdır. 3 tarafımız da denizlerle çevrili olduğu için denizlerdeki hâkimiyetimiz de çok önemlidir. Tekirdağ'a geldiğimizde ise ilimiz, 2 denize de komşu konumunda bulunan birkaç ilden bir tanesi. O yüzden kabotaj bayramı kentimiz için de çok önemli bir bayramdır. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, vatandaşlarımız denizlerimizden daha güzel faydalanabilsin diye çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Su Ürünleri Toptancı Hali'nin temelini attık. Bir aksilik çıkmazsa ilerleyen günlerde bitireceğiz. Daha önemlisi, Tekirdağ kurulduğundan bu yana denize giden atıklarımız 17 kasım 2017'den bu yana denize gitmiyor. Batı Atıksu Arıtma tesisimizde bütün atıklar iyi seviyede arıtılıyor. Şimdi Doğu Atıksu İleri Biyolojik tesisi de yapılıyor. Tüm bu çalışmalarımızdan sonra Yenice'den Kumbağ'a kadar denizimize tek bir kirli atık gitmeyecek. Denizimizi her daim böyle parlak, pırıl pırıl göreceğiz. Bu program yaklaşık 10 yıldır yapılmıyordu. Bu sene kutlanması beni gerçekten çok mutlu etti. Biz gelecek yıllarda bu bayramımızı çok daha coşkulu etkinliklerle kutlayacağız. İl genelinde denizlerimize 5 tane mavi bayraklı plaj kazandırdık. Görev süremizin sonuna dek vatandaşlarımıza güzel hizmetler götürmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle bu güzel günü bizlere armağan eden Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm silah arkadaşları ile vatanımız için can veren bütün askerlerimizi rahmetle anıyorum. Hepinizin bayramını kutluyorum ifadelerini kullandı.

"KABOTAJ KANUNU İLE BİRLİKTE BAĞIMSIZLIĞIMIZI TAM MANASIYLA KAZANDIK"

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün ise Kabotaj Bayramının denizlerdeki bağımsızlığın kazanılması anlamında önemli olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Bugün denizlerdeki özgürlüğümüzü kutladığımız çok özel ve önemli bir gündür. 92 yıldır bu güzel günü kutluyoruz. Kabotaj Kanunu ile birlikte bağımsızlığımızı tam manasıyla kazandık. Lozan Antlaşması Türkiye'nin tapusudur. Bu güzel günü bizlere bırakan tüm şehitlerimizi özlem, şükran ve de rahmetle anıyorum. Hepinizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri, açılış konuşmaları ve program kapsamında düzenlenen yarışmalarda başarılı olanlar için organize edilen ödül töreni ile sona erdi.

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.