Dünya Barış Günü Kutlu Olsun
31/08/2018 16:29:09
Dünya Barış Günü Kutlu Olsun

Büyük kayıplara yol açan II. Dünya Savaşı'nın başladığı gün olan 1 Eylül, Dünya Barış Günü olarak kutlanmaktadır.

Savaşlar, tarih boyunca büyük felaketlere ve kitlesel ölümlere yol açmıştır. İnsanlık, yaşanan bu kayıplar ve acılardan ders alarak, barış içerisinde yaşama yaşama idealinde birleşmiştir. Barış uğrunda verilen büyük mücadeleye rağmen halen Dünya'nın çeşitli yerlerinde savaşlar ve terör eylemleri devam etmektedir. En temel hak olan yaşama hakkını insanın elinden alan savaşlar, insanlığın geleceğini tehdit etmektedir.

Ülke olarak savaşların, çatışmaların ve terör eylemlerinin yoğun olarak yaşandığı bir coğrafi konumda bulunuyoruz. Milletimizin güvenliği, huzuru ve refahı ile devletimizin bekası için Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta barış, dünyada barış" ilkesi doğrultusunda birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde hareket etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutluyor, acıların, savaşların ve kötülüklerin olmadığı; mutluluğun, huzurun, hoşgörünün ve evrensel barışın hâkim olduğu bir dünya diliyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı